Hyppää sisältöön

European Tour jatkuu Tšekissä: suomalaisten lähtöajat ja näin kisa televisioidaan

Sami Välimäki

Miljoonan dollarin D+D Real Czech Mastersiin osallistuvat Suomesta Sami Välimäki, Janne Kaske ja Tapio Pulkkanen.

Tšekissä, Albatross Golf Resortissa pelattava European Tourin osakilpailun käynnistyy huomenna torstaina. Kisassa on mukana kolme suomalaista: Sami Välimäki, Tapio Pulkkanen ja Janne Kaske

Kalle Samooja ja Mikko Korhonen eivät palkintoarvoltaan miljoonan dollarin kisaan osallistu. Sen sijaan he ovat Välimäen ja Pulkkasen tapaan viivalla Sveitsissä viikon päästä pelattavassa Omega European Mastersissa.

Suomalaisista ensimmäisenä starttaa Välimäki, joka pelaa Callum Shinkwinin ja George Coetzeen kanssa. Englantilainen Shinkwin muistetaan siitä, että hän päihitti Samoojan viime syksynä Kyproksella uusinnassa. Eteläafrikkalainen Coetzee on peräti viisinkertainen European Tour -voittaja.

Kolmikko starttaa torstaina kierrokselle klo 14.16 Suomen aikaa ykkösen tiiltä.

Kaske lähtee liikkeelle klo 13.21 kymppitiiltä seuranaan Ranskan Damien Perrier ja Englannin Steven Tiley. Sekä Perrieriltä että Tileyltä löytyy ansioluettelosta yksi voitto Challenge Tourilla, mutta kummallakin on Kasken tapaan tekemättä läpimurto European Tourilla.

Pulkkasen peliseura on astetta kovempi: Ruotsin Rikard Karlberg ja Etelä-Afrikan Bryce Easton.

Karlberg voitti vuonna 2015 Italian Openin ja sijoittui seuraavana kautena European Tourin rankingissa 33:nneksi. Nyt hän rakentaa uutta nousua sairastelukierteen ja masennuksen jälkeen. Kiertueen rankingissa hän on tällä kaudella 66:ntena eli parisenkymmentä sijaa Pulkkasta korkeammalla.

Easton on voittanut kolme kertaa kotimaansa Sunshine Tourilla ja sijoittunut tänä vuonna European Tourilla kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Kilpailu on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa:

  • Torstai klo 14–19.30
  • Perjantai klo 14–19.15
  • Lauantai klo 14.30–19.15
  • Sunnuntai klo 14–18.45

Kilpailun lähtöajat

Etsi luettavaa