Hyppää sisältöön

European Tour jatkuu tällä viikolla – kuusi suomalaista mukana Itävallan yhteiskisassa

Sami Välimäki pelaa kuuluu voittajasuosikkeihin Itävallan kilpailuissa.

Koronatauko on pian ohi European Tourillakin. Kevyt startti otetaan Itävallassa, jossa pelataan kaksi puolen miljoonan euron yhteiskilpailua Challenge Tourin kanssa.

European Tourin koronatauko päättyy torstaina Itävallassa, jossa pelataan kahtena viikkona peräkkäin ET:n ja Challenge Tourin yhteiskilpailu. Suomesta avauskilpailuun pääsee mukaan peräti kuusi pelaajaa, muun muassa Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen.

Kaksi muuta European Tour -pelaajaamme eli Mikko Korhonen ja Kalle Samooja säästelevät paukkuja Britanniassa pelattaviin kilpailuihin. 22.7. pelattava British Masters käynnistää kuuden viikon kilpailuputken, jolloin pelataan neljä kilpailua Englannissa ja kaksi Walesissa.

Muut suomalaispelaajat Itävallassa ovat Challenge Touria kiertävät Janne Kaske, Roope Kakko, Oliver Lindell ja Kim Koivu.

Kilpailussa on 500 000 euron palkintopotti. Vaikka takana on pitkähkö pelitauko, kilpailu ei ole houkutellut mukaan kovinkaan nimekästä pelaajakaartia.

Oman Openin maaliskuun alussa voittanutta Välimäkeä voidaan pitää perustellusti yhtenä kilpailun suurimmista voittajasuosikeista, onhan hän osallistujista korkeimmalla European Tourin rankingissa.

Välimäki kertoi aiemmin GoGolfille, että koronatauon aikana hän on saanut tehtyä pieniä muutoksia svingiinsä.

”Svingi on mennyt napsun teknisesti parempaan suuntaan. Se on hyvä juttu”, hän sanoi viikko sitten voitettuaan Linna Golfissa pelatun tasokkaan pro am -kisan.

Kilpailun mielenkiintoisin nimi on Miguel Àngel Jiménez. Muita voittajakategorian pelaajia kisassa ovat Joost Luiten ja Nicolas Colsaerts.

Reilun viikon päästä pelattavaan Euram Bank Openiin osallistuu näillä näkymin niin ikään kuusi suomalaista. Tuota kilpailua Pulkkanen ei pelaa, mutta hänet ”korvaa” Antti Ahokas.

Osallistujaluettelo

Etsi luettavaa