Hyppää sisältöön

European Tour hyllytti lennolla törttöilleen Thorbjørn Olesenin

Thorbjørn Olesenin paluumatka Memphisistä johti hyllytykseen European Tourilta.

Thorbjørn Olesenilla ei ole asiaa European Tourin kisoihin siihen asti, kunnes oikeudenkäynnin tulos selviää.

European Tour on hyllyttänyt Thorbjørn Olesenin oikeudenkäyntiin saakka. Asiasta kertoi ensimmäisenä tanskalainen TV2 Sport, joka sai tiedon hyllytykseltä kiertueen tiedotusosastolta.

”Olesen on hyllytettynä siihen asti, kunnes oikeudenkäynnin tulos selviää. Siihen asti pidättäydymme kommentoimasta asiaa tarkemmin”, kiertueen tiedottaja kirjoitti sähköpostitse.

Olesen joutuu Lontoossa oikeuteen, koska hän aiheutti juovuksissa pahennusta monella tapaa paluulennollaan Lontooseen heinäkuun lopulla PGA Tourin kisasta Memphisistä. Vakavin syytöksistä koskee seksuaalista häirintää. Olesenin kerrotaan ahdistelleen lennon aikana erästä samalla lennolla ollutta naista.

Samalla lennolla Englantiin matkusti myös Ian Poulter, joka yritti alkulennosta rauhoitella joukkuetoveriaan viime vuoden Ryder Cupista. Myöhemmin Poulter nukahti ja Olesen jatkoi toilailujaan.

Kun kone laskeutui, poliisit tulivat koneeseen ja pidättivät pidätysvaikeuksista kärsineen Olesenin, joka oli tiettävästi myös virtsannut käytävälle ensimmäisessä luokassa. Tanskalaisen kerrotaan myös vastustaneen lentohenkilökunnan käskyjä.

Olesen ei ole itse kommentoinut tapausta millään tavalla. Hänen edellinen twiittauksensa on heinäkuulta ennen kohtalokasta lentoa, jossa hän kirjoittaa olleensa pettynyt päivän suoritukseen, pitävänsä hetken aikaa kilpailutaukoa ja harjoittelevansa pelinsä jälleen kuntoon.

Päivityksen perässä olevat kommentit ovat alkaneet elää omaa elämäänsä. Niissä tuomitaan Olesenin käytös tai toisaalta vitsaillaan hänen kustannuksellaan.

European Tourin rahalistalla Olesen sijalla 60. Maailmanlistalla on sijalla 64.

Oikeudenkäynti pidetään keskiviikkona 21. elokuuta. Olesen hyllytyksestä European Tourilta kertoi ensimmäisessä Suomessa Golfpiste.com.

Etsi luettavaa