Hyppää sisältöön

European Tour – Henrik Stenson vakuuttavaan voittoon

Stensonin lyönnit onnistuivat myös loppuratkaisussa

Henrik Stensonin kontrolloitu pallonlyöminen johdatti upeaan voittoon BMW International Openissa.

Jack Nicklauksen suunnittelema Golf Club Gut Laerchenhof tarjosi pelaajille hyvän haasteen. Pehmeissä olosuhteissa paksut ja märät raffit vaativat väyläosumia. Väylältä lähestymisiä oli helppo kontrolloida pehmeille griineille ja viikolla nähtiin runsaasti birdejä mutta myös raffien kautta syntyneitä bogeja. 

Väyläosumat muodostuivat Stensonin aseeksi. Hän missasi lyhyeksi leikatun vain yhdeksän kertaa koko viikon aikana. Vaikka 40-vuotiaan Stensonin mailanpäänopeus on yhä tourin kovimpia Henrik on jo vuosia arvostanut väyläosumia pituuden edelle. Ruotsalaisen luottomaila tiiltä on puukolmonen ja draiveria käytetään vain tietyissä tilanteissa. Tällä strategialla Stenson on yksi maailman tarkimmista draivaajista. Saksassa väyläosumat antoivat mahdollisuuden rautapelille, joka on myös miehen vahvuus. Stenson missasi vain kymmenen griiniä koko kilpailussa. Lähipeli testattiin oikeastaan vasta viimeisellä kierroksella ja sunnuntain takaysin tärkeät par ja birdie pelastukset auttoivat säilyttämään kärkipaikan. 

GettyImages

Huikeasta pallonlyömisestä kertoo se, että Stensonin puttikeskiarvo neljällä kierroksella oli 31,5 ja voittotulos silti -17. 

Voitto irtosi lopulta kahden lyönnin erolla. Toista sijaa tuloksessa -14 jakoivat Darren Fichardt ja Thorbjorn Olesen

Stenson oli seitsemäs maailmanlistalla ennen tätä viikkoa mutta viimeisin voitto tuli Dubai DP World Tour Championshipistä kaudelta 2014. Henrik on ollut kärkitaistelussa useaan otteeseen mutta jäänyt viime aikoina kakkoseksi harmittavan usein. Tämän viikon ja Dubain voiton väliin mahtui peräti kahdeksan kakkostilaa. 

Suomalaisten (Korhonen 65, Kakko 69, Ilonen 69) hyvistä esityksistä lisää aikaisemmassa artikkelissa

Leaderboard

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

 

 

Etsi luettavaa