Hyppää sisältöön

European Tour 2019: Vähintään viiden suomalaisen taktiikalla

Tapio Pulkkanen kuuluu European Tourille myös vuonna 2019

Sunnuntai varmisti jälleen kaksi uutta suomalaisen työpaikkaa European Tourille. Tapio Pulkkasen suoritus yllätti vaikean kesän jälkeen. Mikko Ilosen shekki sinetöi lahtelaisen työuran jatkumisen European Tourilla.

Golfkausi 2018 on ollut historiallisen upea suomalaisittain. Kaiken miespuolella tapahtuneen menestyksen kertaaminen vaatisi jo pidempää artikkelia. Tapio Pulkkasen menestys Dunhill Linksissa tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. 

208 000 euron shekki on suurin mitä suomalaispelaaja on koskaan tehnyt jos unohdetaan laskuista Mikko Ilonen. Tapsa nousee samalla toiseksi korkeimmalle suomalaisista European Tourin rankingissa ja varmistaa lähes paikkansa Turkissa pelattavaan finaalikisaan, johon on perinteisesti mahtunut lähes sata parasta rankingista. 

Kim Koivu varmisti paikan ensi vuoden European Tourille voittamalla historiallisesti kolme kisaa Challenge Tourilla. Koivu onnistui myös saavuttamaan uransa ensimmäisen sijoituksen European Tourilla kympin sakkiin. 

Mikko Korhosen kausi on ollut myös satumainen – erityisesti kesäkuun osalta. Korhosen vuoden parhaisiin suorituksiin lukeutuvat Itävallan kisan voitto, Saksan kisan kakkossija ja kolmas sija Tshwane Openista. Lisäksi sijoitus Wentworthissa 15:nneksi lämmitti erityisen paljon Korhosen mieltä. 

Mikko Ilosen kauden yksittäinen kohokohta on ollut Marokon kisan kolmas sija. Ilonen varmisti korttinsa nappaamalla myös mukavat shekit Rolex Seriesin kisoista Ranskasta ja Irlannista. Viimeinen niitti tuli Dunhill Linksin noin 30 000 euron shekillä. 

Kalle Samooja on tulossa vahvaa vauhtia läpi Challenge Tourilta. Kun kautta on jäljellä kolme kilpailua on Kallen ranking on kymmenes. Bufferia sijaan 16 on kuitenkin jo mukavat 23 000 euroa, joten kortti lienee käytännössä jo selviö. 

Tämän myötä suomalaisia pelaa käsittämättömästi vähintään viisi pelaajaa European Touria vahvalla kategorialla. Luku on täysin ennen kuulumaton, sillä aiempi ennätys on ollut kolme pelaajaa kuten tänä vuonna. 

Lisäksi on mahdollista, että European Tourin karsintojen kautta mukaan kiertueelle tulisi vielä uusia pelaajia. 

Etsi luettavaa