Hyppää sisältöön

Eurooppalaiset koukkupolvet vuolevat kultaa rapakon takana

Champions Tour vaikuttaisi olevan Bernhard Langerille kuin lupa painaa rahaa.

Bernhard Langer tienasi viime vuonna Senior Tourilla yli 3 miljoonaa dollaria. Se on enemmän kuin kertaakaan koko urallaan pääkiertueilla.

Bernhard Langer, 59, pelaa perinteisen eläkeiän lähestyessä uransa parasta golfia – ainakin jos katsoo tuloksia pelkästään taloudellisin mittarein. Saksalainen nimittäin dominoi Yhdysvaltain seniorikiertuetta eli Champions Touria, jolla tienasi tällä kaudella yli 3 miljoonaa dollaria.

Vaikka Langer itse saattaa arvostaa tätä kautta korkeammalle esimerkiksi vuosia 1985 ja 1993, jolloin hän voitti Masters Tournamentin, silti tämänvuotinen saavutus korkeatasoisella Champions Tourilla antaa aihetta suureen itsetyytyväisyyteen.

Muutenkin Langer on tehnyt mukavaa tiliä viimeiset vuodet. Hän liittyi kiertueelle täysipainoisesti kaudella 2008 ja on tienannut siitä lähtien yhtä kautta lukuun ottamatta vähintään kaksi miljoonaa dollaria per kausi. Vertailun vuoksi: samaan summaan hän ei yltänyt koskaan sen paremmin PGA Tourilla kuin Euroopan-kiertueellakaan.

Kaikkiaan Langer on tienannut Champions Tourilla noin 21 miljoonaa dollaria, kun PGA Tourilla hänen tienestit jäävät noin 10 miljoonaan dollariin ja Euroopan Tourilla noin 13 miljoonaan euroon. Luvut eivät ole tietenkään täysin vertailukelpoisia, sillä niissä ei oteta huomioon rahan arvon laskemista, mikä Langerin tapauksessa on huomattava, sillä hän aloitti ammattilaisena jo vuonna 1972!

Montgomerie rahalistan kakkonen

Colin Montgomerie pelasi hyvän kauden Champions Tourilla.

Colin Montgomerie pelasi hyvän kauden Champions Tourilla.

Getty Images

Langer ei ole ainoa eurooppalainen menestyjä Champions Tourilla, sillä tällä kaudella rahalistalla toiseksi sijoittui skotti Colin Montgomerie. ”Montyn” tienestit olivat noin 1,7 miljoonaa taalaa. Montgomerie, 53, on Langeriin verrattuna vielä nuori poika, mutta fyysiseltä kunnoltaan saksalainen pesee skotin.

Miljoonatilin Champions Tourilla teki myös Miguel Angel Jimenez, 52, jonka ansaitsemat 1,6 miljoonaa dollaria toivat rahalistalla neljännen sijan. Huomionarvoista onkin, että tänä vuonna eurooppalaiset pelaajat dominoivat yhdysvaltalaispelaajien kiertuetta. Muuten kiertue on pitkälti amerikkalaispelaajien valtakuntaa, sillä rahalistalla 30:n sakkiin ylsi yllä mainitun kovan kolmikon lisäksi ainoastaan kaksi muuta eurooppalaista: Jesper Parnevik (26.) ja Paul Broadhurst (30:s).

Myös Suomessa päästään ensi kesänä seuraamaan seniorihuippujen kiertuetta, kun European Senior Tour rantautuu juhannuksena Vanajanlinnaan. Kisajärjestäjille olisi lottovoitto, mikäli Langer, Montgomerie tai Jimenez lupautuisivat kisaan mukaan.

 

Etsi luettavaa