Hyppää sisältöön

Euroopan nimimiehet puhuvat legendaarisen ottelun siirtämisen puolesta – Pelataanko Ryder Cupia jälleen parittomina vuosina

Paul Casey ja Tommy Fleetwood ovat sitä mieltä

Kolme eurooppalaista huippugolfaria on sitä mieltä, että Ryder Cup olisi parempi ehkä siirtää vuoteen 2021. Ryder Cup -kapteeni Padraig Harringtonin mielestä tähän on liian aikaista ottaa kantaa.

Ensimmäinen Ryder Cup pelattiin vuonna 1927. Siitä lähtien ensin Iso-Britannian ja Yhdysvaltain ja myöhemmin Yhdysvaltain ja Euroopan välinen ottelu on pelattu parittomina vuosina – aina 1990-luvun loppuun saakka.

Vuonna 2001 tilanne muuttui, kun kilpailua siirrettiin turvallisuussyistä vuodella WTC-iskujen takia. Sen jälkeen Ryder Cup on pelattu parillisina vuosina.

 Tilanne saattaa muuttua nyt uudestaan koronaviruksen takia.

Nyt jo kolme Euroopan joukkueen vakiokasvoa eli Tommy Fleetwood, Paul Casey ja Graeme McDowell, ovat ehdottaneet, että tämän vuoden Ryder Cup siirrettäisiin vuoteen 2021. Asiasta kirjoitti Irlannin Golf Digest.

Casey avasi pelin viisi päivää sitten BBC:n haastattelussa.

”En ole siirtämisen kannattaja, mutta koska se on siirretty aikaisemmin, miksei myös nyt”, Casey totesi.

McDowell avasi sanaisen arkkunsa tänään. Koronaviruksen vuoksi golfkiertueet ovat tauolla ja kun kriisi joskus hellittää, kausi pyritään käynnistämään nopeasti. Osa kisoista on peruttu, osa siirretty. Samalla myös major-turnauksille pitäisi löytää uusi ajankohta.

”Voin vain kuvitella, millaista palapeliä European Tour ja PGA Tour parhaillaan kokoavat”, McDowell sanoi.

McDowell näkee yhtenä ongelma sen, miten kisatauko vaikuttaa Ryder Cup -joukkueiden valintaprosessiin.

”Jos pääsemme pelaamaan golfia kesäkuun tienoilla, se antaisi meille täysiä kuukausia karsintaprosessia viemiseksi loppuun. Kahden 12 pelaajan joukkueen kokoaminen nopeassa ajassa voisi antaa addrenaliruiskeen golfiin ja voisin tukea sitä täysin”, hän aloitti.

”Itse kuitenkin laitan majorit tärkeysjärjestyksessä Ryder Cupin edelle. Mielestäni Ryder Cupin järjestäminen tänä vuonna on järkevää vain siinä tapauksessa, että karsintaprosessi tuntuu meistä (pelaajista) hyvältä ja koemme joukkeiden valitsemisen sääntöjen mukaiseksi. Kysymys on erittäin vaikea.”

Englannin Fleetwood on McDowellin kanssa samoilla linjoilla.

”Olisihan se sääli ja tuntuisi oudolta, jos meidän pitäisi odottaa uutta Ryder Cupia niin pitkään, mutta meidän on vain elettävä sen kanssa. Siirtäminen tuntuisi reilulta myös joukkueiden valitseminen kanssa”, Fleetwood näkee.

Euroopan Ryder Cup -joukkueen irlantilainen kapteeni Padraig Harringtonin katse on kuitenkin edelleen syyskuussa.

”Syyskuuhun on vielä pitkä aika, joten mielestäni tässä vaiheessa on liian aikaista ottaa asiaan kantaa”, Harrington sanoi Today FM:n haastattelussa.

Lähde: Golf Digest Ireland

Etsi luettavaa