Hyppää sisältöön

Euroopan joukkueelle tärkeä nousu iltapäivällä

Amerikka dominoi aamun otteluita mutta Euroopan kokeneet tähdet toivat joukkueen takaisin peliin iltapäivällä.

Ryder Cup sai loistavan alun perjantain otteluissa. Aamupäivällä Amerikka dominoi peliä voittaen kaikki neljä foursome ottelua, mikä ole tapahtunut yhdessäkään peli sessiossa sitten 1981. Tämä oli loistava osoitus Amerikan joukkueen valmistautumisesta. Talvallisesti foursome on ollut Euroopan paras osa-alue mutta Amerikan joukkue on ottanut tämän vuoden ottelun todella tosissaan. Peliparit oli testattu harjoituksissa jo viikkoja aikaisemmin ja unelma alku näytti jättävän Euroopan joukkueen pahaan ahdinkoon. 

Pari Patrick Reed ja Jordan Spieth oli voittamaton ennen iltapäivää.

Pari Patrick Reed ja Jordan Spieth oli voittamaton ennen iltapäivää.

GettyImages

Euroopan kapteeni Darren Clarke pysyi kuitenkin tyynenä ja iltapäivällä eurooppalaiset vastasivat kovalla kädellä. Iltapäivän fourball otteluista Eurooppa voitti kolme ja kavensi eron neljästä pisteestä kahteen. 

Stenson/Rose                   5/4 VS                 Spieth/Reed

Sergio/Cabrera Bello      3/4 VS                 Holmes/Moore

Willet/Kaymer                       VS 5/4           Koepka/Snedeker

McIlroy/Pieters               3/2 VS                  Johnson/Kuchar

Iltapäivällä Stenson ja Rose saivat eteensa saman vastuksen kuin aamulla ja tähän asti voittamaton parivaljakko Spieth ja Reed kaatui hurjalla pelillä. Stenson ja Rose pelasivat 14 reikää yhdeksän alle parin. 

Sergio ja Cabrera Bello ovat uusi Espanjan Armada ja he pelasivat varmaan voittoon iltapäivällä. 

Euroopan kolmas loistavasti onnistunut pari oli McIlroy ja Pieters. Molemmat pelasivat vahvaa peliä pitkillä avauksilla. Rory McIlroy ratkaisi upean ottelun kuudennentoista väylän eaglella. 

Rory McIlroy on selvästi Euroopan henkinen johtaja

Rory McIlroy on selvästi Euroopan henkinen johtaja

GettyImages

Avauspäivän jälkeen pisteet ovat Eurooppa 3, Amerikka 5.

Eurooppa säilytti kaikki perjantain voitokkaat pelaajat lauantaille. Ainoa muutos oli se, että loistavasti pelanneet Stenson ja Rose saivat molemmat oman ottelun voitettavakseen. Lauantaiaamuna pelit alkavat jälleen foursome otteluilla ja peliparit ovat seuraavat.

McIlroy/Pieters              VS         Mickelson/Fowler

Stenson/Fitzpatrick       VS         Snedeker/Koepka

Rose/Wood                    VS         Walker/Z. Johnson

Sergio/Cabrera Bello     VS         Reed/Spieth

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Amerikan joukkue on keskiarvolla hieman Eurooppaa parempi ja tämä antaa heille edun single otteluissa. Euroopan tähtipelaajat McIlroy, Stenson, Rose ja Garcia saavat kantaa suuren vastuun lauantaina ja uskon, että nämä pelaajat nähdään myös lauantain iltapäivällä. Euroopan on päästävä johtoon ennen sunnuntaita. 

Leaderboard

Etsi luettavaa