Hyppää sisältöön

Euroopalle ensimmäinen kapteeni Pohjoismaasta

Thomas Björn on juhlinut pelaajan Ryder Cup -voittoa kolme kertaa.

Kokenut tanskalainen Thomas Björn on valittu Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteeniksi.

Seuraava Ryder Cup pelataan Pariisissa syksyllä 2018, ja joukkueen kapteeni on jo valittu. Suuren kunnian ja ison vastuun sai tanskalainen Thomas Björn, joka on toiminut useana vuonna joukkueen varakapteenina.

Björn on itse valittu Euroopan joukkueeseen kolme kertaa. Jokaisella kerralla eli vuosina 1997, 2002 ja 2014 Eurooppa on myös voittanut kilpailun. Euroopan joukkueen varakapteenina hän on ollut peräti neljä kertaa: 2004, 2010, 2012 ja 2016.

Björn tekee historiaa, sillä on on ensimmäinen Pohjoismaista tuleva golfari, joka saa kunnian toimia Euroopan Ryder Cup -kapteenina. Hän oli aikoinaan myös ensimmäinen tanskalainen, joka valittiin Ryder Cup -joukkueeseen mukaan.

”Olen saanut oppia useilta kapteeneilta pelaajana ja varakapteenina ja olen usein ihmetellyt, millaista olisi johtaa 12 huippupelaajan joukkuetta. Nyt on minun vuoroni, ja se on todella jännittävää”, Björn sanoi Euroopan Tourin Ryder Cup -sivuilla.

Björnin valinnasta vastasi viisihenkinen raati, johon kuuluivat kolme entistä Ryder Cup -kapteenia Darren Clarke, Paul McGinley ja Jose-Maria Olazábal sekä Euroopan Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley ja Euroopan Tourin kiertuekomitean jäsen Henrik Stenson.

Lähde: europeantour.com

Etsi luettavaa