Hyppää sisältöön

Etelä-Saimaa Golf 10 vuotta Suomen Kauneinta Golfia – tuloksekkaasti!

Etelä-Saimaa Golf valittiin yllättäen kenttärankingin voittajaksi vuonna 2017

Saimme GoGolfilla kunnian tulla kutsutuiksi Suomen kauneimman Golfkentän 10-vuotiskisaan Lappeenrantaan. Kutsua oli jo vähän kosiskeltu, sillä ainoa kokemukseni kentästä oli viime vuotinen nopea etuysin rundi kuvankauniin auringonlaskun syleilyssä. Tämä iltaysi jätti maisemineen maalaisgolfariin lähtemättömän vaikutuksen.

ESG on niittänyt mainetta viime vuosina. Rakas kilpailijamme Golf Digest sijoitti kentän rankingissaan viime vuonna toiseksi. Erityisesti kentän esteettisyyttä ja ilmapiiriä kiiteltiin. Jälkimmäinen välittyy heti saavuttaessa kentälle. Kaikilla tuntuu olevan paikalla hauskaa ja vieraatkin toivotetaan tervetulleiksi jo parkkipaikalla.

Itse kilpailu alkoi tervetuliaissanoilla ja kuohuvien nostolla. Kentän HPJ Teppo Karttunen toivotti juhlavieraat tervetulleeksi omaan jämäkkään tyyliinsä. Tämä urheilua monipuolisesti harrastava viisikymppinen komistus vakuutti juhlayleisön, että kenttä on velaton tämän vuoden loppuun mennessä. Ihan hyvä suoritus näinä aikoina.

Viipurin Golf Etelä-Saimaa GoGolf

Viipurin Golf Etelä-Saimaa GoGolf

Itse kenttä oli erittäin hyvässä kunnossa. Vierailija suurin haaste iskee ensi kerran väylällä numero neljä. Tiiboksista avautuva kuvan kaunis maisema saa keskittymisen herpaantumaan ja unohtamaan, missä sitä oikeasti pelataan. Käsittämättömän upeana levittäytyvä Saimaan mökki-idylli on mykistyttävän kaunis. Rantakalliot, pienenpienet lahdelmat ja rannan pikkuruiset saunat kaipaavat enää saimaannorppaa seurakseen ollakseen kuin suoraan lapsuuden luontodokkarista.

Avauksen jälkeen onkin sitten paluu arkeen tyly: Oikealla houkuttelee tiheä mäntymetsä ja vasemmalla saimaallinen vettä. Klubipelaajalta kenttä vaatii ennenkaikkea kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Monessa avauksessa klubitiiltä avauksissa draiverin paikka on ensisijaisesti bägissä.

Kymppi on kentän kuvatuin väylä. Sen lähestymislyönti saarigriinille on kauneudessaan Suomen oloissa harvinainen. Jopa siinä määrin, että ryhmässä pelannut seniori muistutteli kuitenkin välillä keskittymään kuvaamiseltani peliin, jotta pallot riittävät kierroksen loppuun.

Seura on kasvattanut Suomeen pari huippugolffariakin. Antti Ahokas ja Toni Karjalainen ovat junioreina kylväneet tynnyreittäin palloja Saimaahan. Näistä kahdesta Antti A. osallistui juhlakilpailuun, Karjalaista ei paikalla näkynyt, meriselitykseksi hyväksyttäneen tuoreehko perheenlisäys. Ahokas pelasi kierroksen pariin, jolla tasoituksellisessa lyöntipelillä pelatussa skabassa irtosi kakkostila.

Ai kuka vei voiton? Tämä todellinen herrasmies nimeltä Antti Reponen. Kyllä, sama mies jonka tarkkaa ja tasaista suorittamista sain seurata lähietäisyydeltä koko kierroksen. Voittaja kertoi käyvänsä kentällä kuutena päivänä viikossa. Kaksi päivää kuluu kenttävalvojan töissä ja loput neljä pelatessa. Viikossa kuulemma tulee pyhittää yksi päivä puolalais-saksalaistaustaiselle vaimollekin.

Lieneekö syy Antin upeiden suoritusten, kuvankauniiden maisemien vai haasteellisen kentän, mutta omalta osaltani kierros taisi olla vuoden heikoin. Kierros alkoi sateenvarjon unohtamisella ykköselle ja päättyi 110 lyöntiä myöhemmin hymyssä suin. Erityisellä lämmöllä muistan kymmenestä vesipallosta varsinkin kolme peräkkäistä väylältä numero 13. Ysin händärin klubipelaajalle kierros oli siis haasteellinen, mutta antoisa.

Ennenkuin lopetan, on vielä pakko kertoa pieni yksityiskohta juhlista. Kentän toimitusjohtaja Terhi Salmisen kanssa keskustellessa välittyy hyvin seuran tunnelma. Hän kertoi hellyyttävän tarinan vanhemmasta pelaajasta, joka oli lakki kourassa tullut palauttamaan sähkökärryn avainta, koska ei enää jaksa pelata edes yhdeksikköä sen avulla. Terhi antoi siltä istumalta golfauton avaimet vastineeksi ja toivotti jäsenen jatkossa pelaamaan ilmaiseksi golfautolla. Seuran juhlissa paikalle saapunut kentän vanhin jäsen sai lahjaksi elinikäisen pelioikeuden. Tarina ei vielä lopu edes tähän, sillä nämä 88- ja 90-vuotiaat kenttien harmaahapset kävivät yhdessä kiertämässä maanantain kunniaksi juhlien jälkeisen ysin!

GoGolf onnittelee 10-vuotiasta kaveriaan!

Etsi luettavaa