Hyppää sisältöön

ET-voittaja tähdittää Finnish Tourin avausta kesäkuussa: ”Järjestelyt hoidetaan turvallisesti”

Sami Välimäki palaa Finnish Tourille.

Kotimainen kilpagolfkausi on ollut koronaviruspandemian vuoksi alkukauden pysähdyksissä, mutta Suomen hallituksen tekemien uusien linjausten myötä Audi Finnish PGA Golf Tour päästään aloittamaan 5.–7. kesäkuuta Hill Side Golfissa pelattavalla kilpailulla.

Golf on yksi niistä harvoista lajeista, joissa kilpailutapahtumat on mahdollista toteuttaa turvallisesti ilman lähikontakteja. Kiertueen johtaja Teemu Laakso painottaa voimakkaasti, että kilpailijoiden terveys on ehdottomasti etusijalla kaikessa toiminnassa.

”Emme missään nimessä vaaranna pelaajien, toimitsijoiden tai järjestävän seuran edustajien terveyttä, vaan teemme kaikki järjestelyt niin, että kilpailutapahtumat ovat kaikille osallistujille turvallisia”, Laakso sanoo.

Sillä aikaa, kun kansainväliset golfkiertueet ovat koronatilanteen takia tauolla, on suomalaisilla kiertuepelaajilla mahdollisuus tulla ylläpitämään kilpailutuntumaa Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailuihin.

”Tämä on heidänkin kannaltaan hyvä, että saamme oman kansallisen kiertueen käyntiin. Ja totta kai tämä on koko lajin kannalta tärkeä asia, että kilpailutoiminta pystytään käynnistämään.”

Yksi Hill Siden osakilpailuun ilmoittautuneista kiertueammattilaisista on tuore Euroopan Tour -voittaja Sami Välimäki. Hänellä on selvät tavoitteet Hill Siden kilpailuun.

”Nyt minulla on kalenterissa joku kilpailu, mihin voin tähdätä ja valmistautua. Se auttaa kilpailutuntuman ylläpidossa. Ja siellä saa toivottavasti pelata kolme kovaa kisakierrosta, joten lähden oikein hyvällä mielellä pelaamaan”, Välimäki kertoo tunnelmistaan neljä viikkoa ennen kilpailua.

Välimäki pelasi edellisen kerran maaliskuussa Qatarissa. Helmi-maaliskuun vaihteessa hän  vaihteessa hän voitti Oman Openin, joka oli hänen uransa kuudes ET-kilpailu.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailut pelataan toistaiseksi ilman yleisöä. Muista käytännönjärjestelyistä tiedotetaan lähempänä kilpailutapahtumaa.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa