Hyppää sisältöön

ET-karsinnat: Suomalaisilla hyvin pullat uunissa

Tapio Pulkkanen tavoittelee uransa ensimmäistä voittoa Challenge Tourilla.

Mikael Salminen aloittanut Euroopan Tourin karsintojen ensimmäisen vaiheen osakilpailun vahvimmin.

Euroopan Tourin karsintojen ensimmäinen vaihe alkoi eilen kahdessa eri paikassa. Suomalaisittain kiinnostava kohde on Saksan Fleesensee, jossa pelaa neljä suomalaistoivoa: Mikael Salminen, Erik Myllymäki, Lauri Ruuska ja Team GoGolfin Tapio Pulkkanen.

Salminen ja Myllymäki ovat pelanneet tänä vuonna enimmäkseen Nordic Leagueta, josta Myllymäki on rankingissa sijalla 13 ja Salminen 25. Kiertueen viisi parasta saa paikan Challenge Tourilta. Pulkkanen, Nordic Leaguen viime vuoden ranking-ykkönen, on pelannut tämän kauden heikolla menestyksellä Challenge Touria samoin Ruuska, joka pelaa haastajatasolla Vierumäen villien korttien turvin.

Karsinnat kallista lystiä

Euroopan Tourin karsintaruljanssiin lähteminen ei ole halpaa lystiä, sillä pelkkä osallistuminen maksaa peräti 1 800 euroa. Kun kuluihin lisätään matkat ja majoituksen, täytyy pelaajalla olla uskoa omaan tekemiseensä, ennen kuin täyttää ilmoittautumislomaketta ja lähettää sen eteenpäin.

Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon pääsee noin neljännes osallistujista. Esimerkiksi Fleesenseen kisaan lähti mukaan 83 peluria, joista siis noin 20 parasta etenee marraskuun alussa pelattavaan toisen vaiheen karsintoihin.

Kahden ensimmäisen päivän perusteella neljästä suomalaisesta kolmella on hyvät mahdollisuudet jatkaa eteenpäin karsinnoista.

Salmisella upea alku

Parhaiten meikäläisistä on aloittanut Mikael Salminen, jonka kahden päivän yhteistulos on kahdeksan alle parin. Tuloksellaan hän kisassa kolmantena kaksi lyöntiä kärkikaksikkoa perässä. Salmisen kierrostulokset ovat 67 ja 69.

Huonosti ei kulje Erik Myllymäelläkään, joka pelasi ensimmäisenä päivänä bogittoman 66 lyönnin kierroksen. Tänään hän joutui antamaan hieman periksi, sillä lyöntejä kertyi kahdeksan enemmän kuin eilen (74). Yhteistulos 4 alle parin riittää kuitenkin tässä vaiheessa jaettuun kymmenenteen sijaan.

Tapio Pulkkanen on puolestaan pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen -1 (70-73). Hän jakaa tuloksella 21:tä sijaa, joten Pulkkasen pitäisi hieman parantaa, jotta jatkopaikka karsinnoissa olisi varma. Pulkkanen aloitti tänään kierroksensa huonosti ja pelasi etuysinsä (reiät 10-18) kolme yli parin. Takaysillä hän onnistui tekemään neljä birdietä. Bogeja ei tullut ensimmäistäkään, mutta yksi tuplabogi pudotti hieman sijoitusta alaspäin.

Ruuska ulkona

Ruuska on pelannut itsensä käytännössä ulos jatkosta, sillä kahden ensimmäisen päivän jälkeen hän on peräti 11 lyönnin päässä 20. sijasta. Ruuska pelasi eilen tuloksen 75 ja tänään peräti 79 kahden triplabogin kera.

ET-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa pelataan neljä kierrosta. Perjantaina siis tiedetään, ketkä suomalaisista jatkavat pelejään toiseen vaiheeseen.

 

Etsi luettavaa