Hyppää sisältöön

Etätöissä olevan päätoimittajan ulkonaliikkumissuositus

Liike ei ole lääke koronavirukseen, mutta se kohentaa mielialaa näinä vaikeina aikoja. Nyt kannattaa kuitenkin liikkua pääasiassa ulkona ja vähintään metrin päässä muista ihmisistä, sillä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi on tehtävä kaikki voitava.

GOGOLFIN TOIMITILOISSA Helsingin Yliopistonkadulla on tänään hiljaista, sillä teemme työt toistaiseksi kotoa käsin.

Ohjeistus etätöihin koskee GoGolfin lisäksi myös golfmatkoja järjestävän Golfreseptin henkilökuntaa.

Samaan konserniin kuuluva Golf Sky perui aiemmin tälle päivälle suunnatun yritysmyyntipäivän. Kolme suurta myymälää ovat normaalisti auki. Tähän aikaan vuodesta liikkeissä ei tietenkään asioida yhtä paljon kuin kesäisin.

Palaverit ja yhteydenpito henkilökunnan kesken tehdään puhelimitse tai uudenaikaisia etätyömenetelmiä hyödyntäen. Tänään iltapäivällä GoGolfin henkilökunta kokoontuu videoneuvotteluun, jossa pohdimme toimintamalleja korona-ajalle.

Uusia menetelmiä pitää kehittää ja ottaa käyttöön, sillä lamaantua ei saa, vaikka otsikot ovat nyt yhtä koronaa – myös GoGolfin omissa uutisissa.

LÄHIVIIKKOIHIN JA -kuukausiin liittyy paljon epävarmuuksia. Yksi asia on kuitenkin varmaa: ajat eivät tule olemaan helppoja.

Massatapahtumien kieltämisellä ja kehotuksilla lopettaa matkustaminen hetkeksi viranomaiset pyrkivät hidastamaan epidemian leviämistä, mikä onkin nyt prioriteetti numero yksi.

Italiasta on jo kantautunut tietoa siitä, kuinka sairaalat ovat epidemia-alueilla täyttyneet tehohoitoa tarvitsevista asiakkaista, kun koronaviruksen aiheuttama Covid-19-tauti panee etenkin vanhuksia ja sairaita ihmisiä taistelemaan hengestään.

Moni ei ole selviynyt tästä taistelusta voittajana. 

Varsinkin tehohoitopaikat ovat olleet näissä maissa kortilla ja siksi nyt on erittäin tärkeää, ettei Suomessa koettaisi vastaavanlaista ruuhkaa kuin Italiassa tai Kiinassa.

Samaan aikaan eristäytymistoimilla on merkittävä kansantaloutta lamauttava vaikutus.

Tuntuu, että ei ainoastaan Suomi vaan myös koko muu maailma on nyt enemmän tai vähemmän pysähdyksissä tämän salakavalan viruksen takia. 

THL:N JOHTAJA Mika Salminen kehotti tänään tiedotustilaisuudessa ihmisiä harkitsemaan vakavasti osallistumista liikuntaharrastuksiin varsinkin, jos ne tapahtuvat sisätiloissa.

Yleisesti ottaen liikunta-alan toimijat ovatkin nyt vaikean tilanteen edessä. Monessa yrityksessä mietitään nyt, lopetetaanko toiminta tilapäisesti vai jatketaanko sitä suosituksista huolimatta. Samaan aikaan niiden asiakkaat pähkäilevät, uskaltaako tunnille tässä tilanteessa mennä.

Monelle liikunta-alan yritykselle toiminnan jatkaminen on elämän ja kuoleman kysymys, sillä kiinteät kulut juoksevat, vaikka liiketoiminta olisikin tauolla. Mikäli ovet suljetaan, tulot ehtyvät ja seurauksena voi pahimmassa tapauksessa olla vararikko, jos yrityksen tilillä ei ole rahaa pahan päivän varalle.

Golfissa tilanne ei välttämättä ole yhtä paha, koska sitä harrastetaan ulkona ja laajalla alueella. Esimerkiksi THL:n Salminen uskalsi suositella tänään tiedotustilaisuudessa ulkona tapahtuvaa liikuntaa, kunha muistaa pitää vähintään metrin etäisyyden muihin liikkujiin.

Golfkentällä metrin etäisyyden säilyttäminen pelikaveriin ei ole vaikea toteuttaa, sillä väylillä on tilaa. Tiiauspaikoilla sekä viheriöillä se vaatii vain vähän enemmän muiden huomioonottamista, mutta on helposti toteutettavissa.

Selvää on, että kukaan ei nyt katso kieroon, jos jättää ykkösen tiillä kättelyt väliin. Päinvastoin. Se jos mikä on tässä uudessa tilanteessa kohteliasta käytöstä.

YLIPÄÄTÄÄN ULKONA tapahtuvaa liikuntaa ei kannata nyt jättää väliin, jos on terveenä ja muistaa viranomaisten suositukset. Itsekin ajattelin lähteä sauvakävelylle heti, kun saamme virtuaalisen viikkopalaverimme pidettyä.

Liike ei ole lääke koronavirukseen, mutta ainakin eilen reippailu ulkoilmassa selkiytti omia ajatuksia, sai endorfiinit liikkeelle kehossa ja kohensi mielialaa.

Yllättävän vähän oli torstaina muita ihmisiä liikkeellä, joten metrin suojaetäisyyttä tuskin on tänäänkään vaikea säilyttää.

Etsi luettavaa