Hyppää sisältöön

Espanjasta palannut Oliver Lindell eristäytyi saareen – kuvasi ajankuluksi videon

Oliver Lindell aikoo olla seuraavat kaksi viikkoa karanteenissa saaressa.

Harjoitusleirin keskeyttänyt Oliver Lindell toimii vastuullisesti ja lähti yksin kotikaranteeniin mökkisaareen. Ajankuluksi hän pyöräytti YouTube-videon.

Oliver Lindell on takaisin Suomeen. Lindell oli Espanjassa harjoittelemassa, kun maahan julistettiin kansallinen hätätila ja ulkonaliikkumiskielto.

Koronaviruksen leviäminen on ollut Espanjassa nopeaa. Lauantaina aamulla maassa oli todettu noin 20 000 tartuntaa. Ihmisiä on kuollut tuhat.

Ei ihme, että suomalaisille on tullut kiire lentää takaisin kotiin, ja myös Lindell sai aikaistettua paluulentonsa Suomeen. Hänen lentonsa laskeutui kotimaan kamaralle torstain ja perjantain vastaisena yönä. Alunperin hänen piti viettää Espanjassa muutama viikko pitempään.

Lennon, jolla Lindell palasi Malagasta Helsinkiin, piti olla viimeinen vähään aikaan.

”Olihan se aika kuumottavaa miettiä, että jos et huomenna pääse kotiin, täältä ei oikeasti lennä kuukauteen lennon lentoa”, Lindell sanoi. ”Tuolloin en vielä tiennyt, että Finnair lisäisi lentoja takaisin Suomeen. Sieltä taitaa tulla tänäänkin vielä yksi lento.”

Kodin kautta saareen

21-vuotias porvoolaisgolfari käväisi kotona ja lähti heti aamulla perheen mökkisaarelle Porvoon Gåsholmiin, jossa hän ”näillä näkymin” aikoo viettää koko 14 päivän karanteeniajan. Lindell aikoo noudattaa siis tarkasti hallituksen linjauksia.

”Isä ja äiti ovat tuoneet tänne jääkaapin täyteen ruokaa. Veli on naapurisaaressa, mutta hän on sanonut, että minulla ei ole mitään asiaa sinne”, Lindell sanoi.

Nyt takana on vasta yksi kokonainen karanteenipäivä. Hän myöntää, että aika on käymässä pitkäksi. Eilen hän kulutti aikaa tekemällä kuvaamalla ja editoimalla videota.

Se ei ole Oliverin tapauksessa uutta, sillä hän pyöräytellyt sosiaaliseen mediaan temppuvideoita tuon tuosta.

Erilaisen tästä videosta tekee se, että siinä on hieman tarinaakin mukana. Idea videoiden tekemiseen tuli ensin äidiltä ja myöhemmin kaveritkin ovat siihen kannustaneet, kuten esimerkiksi Ässissä jääkiekkoa pelaava Peter Tiivola, joka videolla kehottaa Lindelliä kuvaamaan videota.

Sunnuntaina uusi video?

Oliver lupailee, että jatkoa ”karanteenivideoille” saattaa olla luvassa sunnuntaina. Tänään ei voi oikein kuvata, sillä saaristossa maahan oli satanut sentin lumikerros.

Seuraavaan videoon panostetaan Oliverin mukaan vielä enemmän, sillä veli saattaa olla tulossa naapurisaarelta kuvaamaan dronen kanssa. Oscar Lindell on ammatiltaan valokuvaaja.

Tämä päivä taitaa kuitenkin mennä enemmän sisätiloissa.

”Pleikkari tuossa pyörii”, Lindell kertoi.

Etsi luettavaa