Hyppää sisältöön

Espanjalaiset pääosassa kotikisan avauskierroksella

Adri Arnaus tavoittelee uransa avausvoittoa Espanjan avoimissa

Open de Espana käynnistyi espanjalaisittain komeasti. Viimeisellä reiällä birdien upottanut Adri Arnaus nappasi ensimmäisen aamupäivän jälkeen johtopaikan yksin haltuunsa.

Open de Espana -kilpailun ensimmäinen aamupäivä oli espanjalaisjuhlaa. Samaan ryhmään asetetut Jon Rahm, Rafa Cabrera Bello ja Adri Arnaus eivät pettäneet, vaan pelasivat kaikki itsensä terävimpään kärkeen. 

Koko kolmikko jakoi johtoasemaa tuloksessa -5 ennen viimeistä reikää, jossa 24-vuotias Arnaus upotti viidestä metristä itsensä yksin kilpailun kärkeen. Mies kertoi jo kenttähaastattelussa kilpailun tunnelman ja merkityksen olevan itselleen erityinen. 

”Tämä on kenttä, jossa Seve voitti viimeisen kerran. Olisi se tottakai uskomatonta voittoo ensimmäistä kertaa kotimaassa pelattavassa kilpailussa, mutta tulee muistaa, että pelaamme vasta ensimmäistä kierrosta”, Arnaus kertoi. 

Challenge Tourilta viime vuonna European Tourille noussut Arnaus on kiertueen pistelistalla sijalla 34 ennen Espanjan osakilpailua. Maailmanlistalla hän on noussut sijalle 107 vahvan kauden aikana, joka on pitänut sisällään jo kolme kakkossijaa. 

Jon Rahm puolustavana voittajana ja maailmanlistan vitosena on kuitenkin yhä kilpailun suurin suosikki. Rahm on avauskierroksensa päätteeksi kakkossijalla tuloksessa -5 samoin kuin ryhmän kolmantena pelaajana edukseen esiintynyt Rafa Cabrera Bello. 

Mikko Korhonen pelasi mallikkaan avauskierroksen tulokseen 70 (-1), jolla Korhonen jakaa sijaa 24. Korhosen kierros sisälsi kolme birdietä ja kaksi bogia. 

Kim Koivu aloitti kilpailun murheellisesti. Avausreiän parin perään hän teki triplan kentän kakkosväylälle. 

Etsi luettavaa