Hyppää sisältöön

Espanja julisti eilen kansallisen hätätilan – Oliver Lindell aikaistaa paluutaan harjoitusleiriltä Suomeen

Oliver Lindell oli harjoittelemassa Espanjassa

Espanja julisti eilen kansallisen hälytystilan. Sillä on vaikutuksia myös Espanjassa aikaa viettävien suomalaisgolfarien arkeen.

Maat eri puolilla maailmaa tekevät nyt poikkeuksillisia toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Monen suomalalaisen golfarin suosikkikohde Espanja julisti eilen kansallisen hälytystilan. 

Tällä Espanja pyrkii hidastamaan koronaviruksen leviämistä, jotta maa säilyy toimintakykyisenä. Kansallinen hälytys kestää 15 vuorokautta.

Espanjassa on parhaillaan myös suomalaisia golfareita pelimatkalla, vaikka viime päivinä paljon on matkoja peruttu. Yksi heistä on Challenge Tourilla pelaava Oliver Lindell, joka on Fuengirolassa harjoitusleirillä.

Lindell asuu Espanjassa isovanhempiensa luona. Tieto kansallisen hätätilan julistamisesta Espanjaan kiiri Lindellin tietoon sosiaalisen median kautta.

Välittömästi siitä kuultuaan Lindell ryhtyi suunnittelemaan paluuta Suomeen.

”Odotan vielä huomiseen, mitä hallitus aiheesta tiedottaa”, Lindell viestitteli eilen Messengerin kautta.

Lindellin piti viipyä Espanjassa pitkään, mutta nyt tilanne on muuttunut. Tänään hän oli saanut aikaistettuja lennon ensi viikon torstaihin. Alunperin hänen piti leireillä Espanjassa pidempään.

”Torstai oli aikaisin lento, mikä oli saatavilla”, Lindell kertoi tänään.

Siirrosa ei koitunut ylimääräisiä kustannuksia, koska Finnair on muuttanut koronaviruksen vuoksi ehtojaan siten, että siirrot ovat nyt ilmaisia.

Uusi Fuengirola -lehden mukaan esimerkiksi Fuengirolassa kaikki paitsi välttämättömimmän yritykset on nyt suljettu.

”Sulkemisohje koskee elokuvateattereita, ravintoloita, kuntosaleja ja käytännössä kaikkia yrityksiä. Ainoastaan apteekit, ruokakaupat ja huoltoasemat saavat pitää ovensa auki. Myös esimerkiksi puistot ja rannat ovat nyt suljettuina”, lehti kirjoittaa.

”Maakuntahallinto kehottaa ihmisiä pysymään kotona niin paljoin kuin mahdollista. On mahdollista että vielä myöhemmin tänään astuu voimaan jonkinasteinen ulkonaliikkumiskielto.”

Lindellin mukaan koronavirus ei ollut ennen eilistä juurikaan näkynyt arjessa Aurinkorannikolla. Hän on käynyt harjoittelemassa La Calan ja Lauron kentillä.

Moni Aurinkorannikon kentistä on edelleen avoinna, mutta osassa maata golfkentät on kansallisen hälytystilan vuoksi suljettuna.

Etsi luettavaa