Hyppää sisältöön

Esittelyssä Viikon Kenttä: Otepää Golf

Otepää Golf tarjoaa kaikentasoisille pelaajille ainakin ikimuistoisen kokemuksen. Kenttä on äärimmäisen vaihteleva, jollain tavalla sanottuna jopa arvaamaton. Joku kutsuisi erikoiseksi, toinen sanoisi sen istuvan loistavasti haastavaan maastoon, johon se on rakennettu. Varmaa on, että Otepään kenttä jää mieleen!

Otepää itsessään sijaitsee noin 3-4 tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Kaupunki on Tartosta vielä hetken eteenpäin sijaitseva tekevän ihmisen tai perheen lomapaikka. Seikkailupuistot, kuntoilumahdollisuudet sekä mahtava luonto tuovat vuosi toisensa jälkeen enemmän turisteja tutustumaan upeaan kohteeseen. Otepään Golfkenttä tarjoaakin golfaavalle joukolle hyvän lisäsyyn, ellei jopa pääsyyn lähteä reissuun.

Kentän uusittu klubitalo (muutaman vuoden vanha) tarjoaa loistavat puitteet ruokailuihin ja juhlien pitoon. Erittäin kohtuullinen hintataso upeine fasiliteetteineen takaa viihtymisen ennen ja jälkeen kierroksen. Itse kierros toisaalta kannattaa varsinkin ensimmäisellä kerralla ottaa kokemuksen kautta ilman suurempia odotuksia. Palloja saattaa hävitä metsiin ja vesiesteisiin. Kenttä on ensinäkemältä hieman epäselkeä.

Otepään kenttä on kuitenkin juuri sitä miltä se näyttää. Äärimmäisen haastava kokonaisuus, jossa korkeuserot ja kummut, sekä metsät vaikeuttavat peliä. Suorat ja maltilliset lyönnit ja hyvä pelistrategia kuitenkin antavat mahdollisuuden onnistumiselle. Se on varma, ettei kenttä anna pelaajalle mitään ilmaiseksi.

Kentän puolivälissä luvassa onkin melkoista haastetta. Yksi maailman pisimmistä par-nelosista nimittäin sijaitsee Otepäässä. Väylä kahdeksan on mustalta tiiltä pelatessa 480 metriä pitkä. Vielä kun otetaan huomioon, että edellinen väylä (par-4) on vain 239 metrinen samalta tiiltä, niin kyseessä on varmasti ainoa maailmassa, jossa väylän pituus tuplaantuu par-nelosella ja par pysyy samana.

Suosittelemme erittäin vakavasti Viron matkaajia ottamaan seuraavan askeleen pois Tallinnasta ja Pärnusta siirtyen kokeilemaan Otepäätä. Paikka saati kenttä palveluineen ei tule missään nimessä jättämään kylmäksi!

 

Etsi luettavaa