Hyppää sisältöön

Esittelyssä Bellerive Country Club: 121-vuotias kenttä isännöi Korhosen ensimmäisen majorin

Bellerivessa puut ovat korkeita ja ja bunkkerit valkoisia

Mikko Korhonen pääsee kahden viikon päästä tekemään debyyttinsä major-turnauksessa. Järjestyksessään sadas PGA Championship pelataan St.Louisissa, jossa kisakenttänä on kolmatta kertaa majoria isännöivä Bellerive Country Club.

Bellerive Country Club perustettiin jo vuonna 1897. Sen perustajat olivat sen aikaisia urheilijoita, jotka halusivat luoda itselleen paikan golfata ja harjoittaa muita harrastuksiaan. Kentälle rakennettiin ensin yhdeksän reikää ja se täydennettiin 18-reikäiseksi muutaman vuoden myöhemmin. 

Vuonna 1910 kenttä sijoitettiin uudelleen Normandyn kaupunkiin. Se nimettiin Bellerive Country Clubiksi viimeisen Illinoisin alueen ranskalaisen kuvernöörin Louis Groston de Saint-Ange de Belleriven mukaan. 

Vasta vuonna 1959 kenttä muutti nykyiseen lokaatioonsa. Robert Trent Jones suunnitteli nykyisen kentän, joka valmistui vuonna 1960. Viisi vuotta myöhemmin kenttä sai kunnian isännöidä vuoden 1965 US Openia – Gary Player voitti kisan maanantain uusinnassa Kel Naglea vastaan. Player lahjoitti kaikki saamansa voittorahat turnauksesta hyväntekeväisyyteen. 

Vuonna 1992 Bellerive isännöi seuraavan kerran majoria. Silloin kyseessä oli US PGA Championship ja kisan voittoon pelasi Nick Price. Molemmat kilpailut ovat siis päättyneet eteläafrikkalaislähtöisen pelaajan voittoon. Price toki edusti Zimbabwea voittaessaan kilpailun 

Vesiesteitä on pelissä peräti 11:llä eri väylällä

Vesiesteitä on pelissä peräti 11:llä eri väylällä

Getty Images

Pitkä ja puistomainen areena

Belleriven kenttä on mitaltaan 6 901 metriä. Se on yksi pisimmistä kentistä major-kilpailuissa. Kilpailussa sen par-luku tullee olemaan 71, sillä kymmenes väylä pelataan yleensä kisoissa par-nelosena. 

Kentän väyliä reunustaa ja halkaisee useat purot ja vesiesteet. Vettä on pelissä peräti 11 väylällä. Kentällä käytetään bentgrassia viheriölajikkeena ja zoysia väylillä. 

Vuosina 2005–2006 US Open -areenoita usein virittävä Rees Jones teki parannuksia kenttään. Suurimpia muutoksia tehtiin väylille 2, 7 ja 8. Puita kaadettiin ja vesiesteitä suurenneltiin. Remontti maksoi kokonaisuudessaan 9,5 miljoonaa dollaria, jolla yleensä rakentaisi jo kohtalaisen kovan tason championship-kentän. 

Kuvista päätellen kentässä on paljon samoja elementtejä kuin Augustassa. Korkeat ja vanhat puut, suuret valkoiset bunkkerit ja mäkiset maisemat tekevät kentästä monipuolisen testin. 

Mikko Korhonen on toinen suomalainen miespelaaja, joka pääsee mukaan major-turnaukseen. PGA Championship pelataan 9.–12.8.2018.

Kisan televisioi Suomessa Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa