Hyppää sisältöön

Esa Tuomas Malisen ja Pirjo Laitilan golfmatkojen teema: ”Ilon kautta golfia” 

ET Malinen ja Pirjo Laitila kiersivät kauden aikana ympäri maan Golfreseptin järjestämissä tapahtumissa. Kuva Hirsalasta

Golfiin hurahtanut pariskunta huolehtii asiakkaistaan ympäri vuorokauden ja tekee matkojen välillä vapaaehtoistöitä Espanjassa.

Esa Tuomas eli ET Malinen ja Pirjo Laitila tapasivat juhannuksena 1999 golfkurssilla Vierumäellä, jota Malinen veti.

Yhteistä taivalta on kestänyt siitä asti ja golfista on tullut merkittävä osa elämänsisältöä.

ET Malinen on  vetänyt golfryhmiä lämpimissä  20 vuoden ajan, Pirjo Laitila oli alkuun mukana niillä töidensä antamien mahdollisuuksien mukaan.

”Suhtauduin alkuun golfiin hyvinkin skeptisesti, mutta koukutuin lajiin varsin pian aloitettuani 1995. ET:n kanssa pidimme lähes kaikki lomamme talvisin, jotta pääsimme pelaamaan ympärivuotisesti”, vuoden 1971 Miss Suomi kertoo.

Isäntä ja emäntä pitävät huolta asiakkaistaan

Malinen ja Laitila ovat jo jättäytyneet pois siviilitöistään ja toimivat Golfreseptien matkojen vetäjinä.

”Innostus golfiin ja ihmisten kanssa toimimiseen on meillä syvässä. Olemme kohteissa isäntä ja emäntä,  järjestämme ohjelmaa golfin parissa ja tutustutamme heitä paikalliseen kulttuuriin, ihmisiin ja elämänmenoon.  Yhteisöllisyys matkalaisten kesken kasvaa, syntyy virikkeitä ja kokemuksia joita yksin tai parina vapaa-aikaa viettäen tulee eteen vähemmän”, Pirjo Laitila kertoo.

Vuonna 1979 golfin aloittanut ET Malinen antaa matkalaisille ajatuksia ja ohjeita pelaamiseen sekä lyömiseen liittyviin asioihin.

”Tapani opettaa lähtee pitkälti mielikuvista joita voi ankkuroida mieleensä,  esimerkiksi kaappikellon heilurista tai maton tamppaamisesta. Pyrin yksinkertaistamaan golfin oppimiseen liittyviä asioita.”

Malinen toimii kotiseuransa SHG:n legendaarisen senioripelaajan Ari ”Pappa” Vauhkosen mentorina ja valmentajana, joten kovan luokan näyttöä on myös kansainvälistä menestystä saavuttaneen pelaajan kanssa työskentelystä.

Vapaaehtoistyön kautta elämänkokemusta ja näkemystä

Malinen ja Laitila ovat innostuneet tekemään Espanjassa myös vapaaehtoistyötä.

”Meillä on kulkurin, elämänkokemusten hakemisen sekä auttamisen halun luonnetta veressä. Olemme olleet ympäri Espanjan työskentelemäsä maatiloilla, valmiina kohtaamaan haasteita, jotka poikkeavat omasta normalistamme. Nämä kokemukset antavat paljon ja laajentavat omaa näkemystä elämään”, Laitila kertoo kutsumuksesta, jota he toteuttavat Workaway (workaway.org) järjestön kautta.

”Erittäin hyviä keskusteluja ja mielenkiintoa on syntynyt  kun olemme kertoneet matkalaisille kokemuksistamme. ET on oppinut miten toimitaan lehmän kätilönä, fyysisestikin raskaita peltohommia lapio työvälineenä on pitkän päivän jälkeen pystynyt perustelemaan sillä, että golflihaksillekin rasitus on ollut hyväksi. Ja tärkeintä kaikista on se, että olemme saaneet tehdä hommia, joista on välitöntä apua ihmisille, jotka ovat sitä tarvinneet.”

Ilon kautta golfia

Allekirjoittanut on tuntenut ET Malisen golfin kautta jo 80-luvulta , Pirjo Laitilan kanssa tiemme ovat törmänneet 2000-luvulla niinikään  harjoitusalueilla ja kentällä.

Pirjo Laitila oli juniorina maamme lupaavimpia pikaluistelijoita, ET Malinen toimi pitkään linjatuomarina kiekkokaukaloissa

Pirjo Laitila oli juniorina maamme lupaavimpia pikaluistelijoita, ET Malinen toimi pitkään linjatuomarina kiekkokaukaloissa

Teemu Tyry

Pariskunnan poikkeuksellisen humaani suhtautuminen golfiin, elämään ja etenkin  ihmisten auttamiseen on tehnyt syvän vaikutuksen. ET:n ja Pirjon vetämiä matkoja uskallan suositella lähes lähes kaikille golfarityypeille. 

”Ilon kautta golfia on teema, jota kautta rakennamme matkoillemme osallistuville ohjelmaa. Puolison tai matkakumppanin kanssa ei välttämättä aina pelata samassa ryhmässä, pelimuodot voivat olla uusia. Matkan aikana annetaan muitakin virikkeitä vapaa-ajaan viettoon, eikä kaikkeen tarvitse osallistua.”

”Huoneentaulussamme lukee, että olemme isäntänä ja emäntänä asiakkaitamme varten käytettävissä 24/7 yllättäviäkin tilanteita varten. Se on tämän elämäntavan valinneelle golffriikille  ja palveluntuottajalle itsestäänselvyys”,  Pirjo Laitila muistuttaa vielä haastattelun lopuksi .

ET Malisen ja Pirjo Laitilan Long Stay matkasta Espanjan Almeriaan löydät lisätietoja:

Almeria, 28.2-27.3

Golfresepti

Golfresepti kuuluu GoGolf-konserniin

Etsi luettavaa