Hyppää sisältöön

Ernie Els vaihtoi putteria ja nyt tilastoi tourin parhaita lukemia griineillä

Putterin ja puttityylin vaihtaminen kannattaa

Kaikki tämän vuoden Mastersia seuranneet muistavat myös Elsin karmean aloituksen. Ykkösen griinillä Ernie otti kuusi puttia lyhyeltä matkalta.

Mastersin jälkeen pahimmat analyysit uhkasivat, ettei Els enää toivu puttiongelmistaan. Nämä ennustukset eivät käyneet toteen. Els vaihtoi putteria, mutta piti puttityylin ja gripin samana. Nyt viimeisen kahdenkymmenen kierroksen Strokes Gained Putting keskiarvo (1,204) on parempi kuin kaudella 2016 tilastoa johtavalla Jason Dayllä (1,145).

Els on aikaisemmin sanonut, että lyhyt muisti on tärkeä ominaisuus ammattilaisgolfarille. Alkukauden pahat puttiongelmat näyttävät unohtuneen. Ernie sijoittui viidenneksi Quicken Loans Nationalissa ja kertoi nauttineensa pelistä ja puttaamisesta koko viikon. Viimeisellä kierroksella voittomahdollisuus lipsui muutaman epäonnistuneen lyönnin takia.

Ernien uusi luottopeli on SeeMore mFGP Deep Flange Nashville Studio Series. Artikkelikuvassa näkyvän putterin varsi kiinnittyy suoraan lapaan hieman sweet spotin sisäpuolelle. Ernien grippi (SuperStroke Flatso 1.0) ja cross hand puttiote ovat samat kuin Jordan Spiethillä. 

Mailan vapautus antaa hyvän tuntuman ja saa pallon rullaamaan

Mailan vapautus antaa hyvän tuntuman ja saa pallon rullaamaan

Gettyimages

Putterin liikkeestä on havaittavissa hyvä mailan vapautus. Heti osuman jälkeen lapa ohittaa varren ja nousee ilmaan. Käsien ja vartalon suhde pysyy samana.

Lähde: golfwrx.com

Etsi luettavaa