Hyppää sisältöön

Erkko Trophyn voittajat Åland 100 Ladies Openiin ja Vierumäki Finnish Challengeen

Erkko Trophyssa on vuosikymmenten aikana kilpaillut runsaasti maailmantähdiksi nousseita ulkomaalaisia pelaajia. KUVA: GOLFLIITTO

Amatöörien kotimaisen kilpagolfkauden yksi merkkipaaluista on perinteisesti Helsingin Golfklubilla Talissa pelattava Finnish Amateur Championship. Erkko Trophy -nimellä parhaiten tunnettu kilpailu pelataan tänä vuonna 4.–6. elokuuta.

Vuonna 1932 perustettu HGK täyttää 90 vuotta, joten Erkko Trophysta on tästäkin syystä odotettavissa tavallista juhlavampi.

Maamme ensimmäiset tasoitukset myönnettiin HGK:n jäsenille jo vuonna 1932. KUVA: Lassi Pekka Tilander

Miesten ja naisten sarjoihin osallistuville lisämotivaatiota ja -jännitystä tuovat jaossa olevat villit kortit – amatöörihuiput pääsevät testaamaan tasoaan ammattilaiskiertueille.

Naisten voittaja lunastaa paikan syyskuussa pelattavaan Suomen LET-kisaan Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken.

Ålands Golfklubbin Slottsbanan testaa LET:n tähtien ja kotimaisten huippujen taidot syyskuussa. KUVA: Teemu Tyry

Miesten kisan voittaja saa paikan Challenge Tourille vuoden 2023 Vierumäki Finnish Challengeen.

Villien korttien lisääminen palkinnoiksi on osa suunnitelmaa elävöittää Erkko Trophya ja nostaa sen kansainvälistä kiinnostavuutta aiempien vuosien tasolle.

Kilpailu on pelattu jo 56 kertaa, ja se kuuluu pitkäikäisimpiin mestaruuskisoihin Euroopassa.

Erkko Trophyn järjestämisestä vastaavat yhdessä Helsingin Golfklubi ja Suomen Golfliitto.

”LET-kisan promoottorina ja CT-kisan sopimuskumppanina Golfliitto hallinnoi näiden tapahtumien kutsukortteja. Tämä mahdollistaa nyt Erkko Trophyn osalta konkreettiset kehitysaskeleet ja herättää varmaankin mielenkiintoa sekä kansainvälisten että tietysti suomalaisten kärkiamatöörien suunnalla”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

Emilia Väistö on hallitseva mestari Erkko Trophyssa. Hän saavutti tittelinsä miesten kisan ykkösen Arto Pehkosen tavoin uusinnan kautta.

”Talissa on vuosien saatossa totuttu näkemään monia ulkomaisia huippuamatöörejä, mutta etenkin koronapandemian aikana kisat on pelattu suurimmaksi osaksi kotimaisin voimin. Haluamme järjestävänä kenttänä olla osaltamme nostamassa kilpailua sen ansaitsemalle tasolle”, Helsingin Golfklubin golftoimenjohtaja Lauri Gulin kertoo.

Tunnetuimpia Erkko Trophyssa vierailleita tähtiä ovat muun muassa Francesco Molinari, Ross Fisher, Paul Broadhurst, sekä vasta seniori-iän kynnyksellä ammattilaiseksi siirtynyt Gary Wolstenholme.

Osana tapahtuman kehittämistä suunnitteilla on myös järjestää heinäkuussa FJT-pelaajille karsintakilpailu, jossa junioreille on jaossa kaksi paikkaa Erkko Trophyyn.

Lähde: Golf.fi

Etsi luettavaa