Hyppää sisältöön

Epävarmuus kalvaa Kalle Samoojaa: ”Nyt on tärkeää pitää itsensä pelikunnossa ja terveenä”

Kalle Samooja kuten muiden European Tour -pelaajien kauden jatkuminen on epävarmaa.

Kovassa vireessä ollut Kalle Samooja harmittelee pelitaukoa European Tourilla, mutta ymmärtää täysin tilanteen.

Koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi European Tourin kilpailuja on peruttu. Se vaikeuttaa luonnollisesti kiertueen jäsenten pelimahdollisuuksia.

Esimerkiksi Kalle Samoojan kalenterissa ohjelmassa on seuraavaksi huhti- ja toukokuun vaihteessa pelattava Andalucian Masters. Kisan pelaaminen on kuitenkin epävarmaa.

”Se on ensimmäisenä vastassa, mutta voidaan hyvin perua. Jos se perutaan, seuraava potentiaalinen kilpailu olisi Made in Denmark Tanskassa toukokuun lopussa”, Samooja pohtii tänään lähettämässään tiedotteessa.

On hyvin epätodennäköistä, että sitäkään kisaa pelataan, sillä esimerkiksi eilen Suomen hallitus suositteli vahvasti, että kaikki yli 500 henkilöä yhteenkerävät tapahtumat peruttaisiin toukokuun loppuun saakka. Linjaus on ollut sama muissa Pohjoismaissa.

Kenian, Intian, Malesian ja Kiinan kisat on jo peruttu. Vasta alkaneen kauden äkillinen pysähtyminen luonnollisesti harmittaa Samoojaa, vaikka hän tilanteen hyvin ymmärtääkin.

”Tätä tilannetta ei voi vähätellä millään lailla. Golfkilpailuissa on väkeä ja isoa porukkaa ei voi yhteen läjään vetää. Muita vaihtoehtoja ei ole.”

”Aikamoinen into olisi kuitenkin pelata, kun peli on nyt ollut mallillaan. Nyt on pakollinen off season, ja sitten pitää virittää äijää kuntoon.”

Toistaiseksi määrittelemätön tauko luo epävarmuutta myös tulevaisuuden pelioikeuksiin, maailmanlistaan ja niin edelleen. European Tour ei toistaiseksi ole kertonut, mitä tapahtuu, mikäli kauden jatko lykkääntyy tai se katkeaisi tähän hetkeen.

Epävarmaa on myös se, miten tilanne vaikuttaa kilpailukalenteriin. Suunniteltuja kilpailuja voi taloudellisista syistä pudota pois.

”Epävarmoja aikoja eletään pelien suhteen. Tourilta odotetaan ulostuloja. Jännä nähdä miten käy.”

Samooja kertoo, ettei hän luonnollisesti aio lähteä ulkomaille harjoittelemaan kilpailutauon aikana. Sen sijaan hän aikoo pitää pelivirettä yllä sisätiloissa salilla ja golfsimulaattorissa.

”Epävarmuus luo vaikeutta, kun on tottunut suunnittelemaan kalenteria pidemmälle. Nyt on vaan tärkeää pitää itsensä pelikunnossa ja terveenä. Suomi ei ole optimaalinen olosuhteiltaan, mutta onneksi Kultarannassa on sali ja golfsimulaattori. Matkustamaan ei ole järkeä lähteä”, Samooja kertoo.

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

Etsi luettavaa