Hyppää sisältöön

Entiseltä European Tour -kentältä jää yhdeksän reikää logistiikkakeskuksen alle lähellä Tukholmaa

Kungsängenissä pelattiin European Tourin kisa vuonna 2005.

Tunnetutusta tukholmalaiskentästä Kungsängenistä katoaa yhdeksän reikää lähivuosina, kun vähittäismyyntiliike Ica laajentaa logistiikkakeskustaan.

Lähellä Tukholmaa sijaitseva Kungsängen Golf Club on monelle suomalaiselle tuttu kenttä. Esimerkiksi vuonna 2005 se isännöi European Tourin kilpailua. Kenttää pyörittää useita golfkenttiä Ruotsissa joko omistava tai operoiva GolfStar.

Lähivuosina 36-reikäinen Kungsängen kokee merkittäviä muutoksia, sillä kentän maa-alueiden omistaja, Pohjoismaiden toiseksi suurimman kauppaketjun ICAn kiinteistöyhtiö, haluaa omaa käyttöönsä enemmän tilaa. Sen aikomuksensa on laajentaa naapurissa sijaitsevaa logistiikkakeskusta golfkentälle vuokratuille maille.

GolfStarin omistamalla kentällä on vuokrasopimusta jäljellä tiettävästi vuoteen 2030 saakka, mutta Svensk Golf uutisoi eilen, että kenttä on päättänyt luopua 18-reikäisen Kings Coursen toisesta puolikkaasta. Jo aiemmin Kings Coursen 11. reikä on rakennettu uudelleen ja joitain tiiauspaikkoja on siirretty.

”On selvää, että golfkenttä tarjoaa tulevaisuudessa 27 hienoa golfreikää, yhdeksän reikää Kings Courselta ja 18 reikää Queens Courselta. GolfStar kehittää yhdessä kenttäsuunnittelija Peter Fjällmanin kanssa suunnitelman jäljellä olevien 27 reiän edelleen kehittämiseksi ja parantamiseksi”, GolfStarin toimitusjohtaja Stefan Silfver sanoo yrityksen verkkosivuilla.

”Tietenkin pahoittelemme yhdeksän golfreiän katoamista, mutta olemme tyytyväisiä, että meillä on nyt mahdollisuus jalostaa jäljelle jääviä 27:ta reikää”, Silfver toteaa.

Etsi luettavaa