Hyppää sisältöön

Ensitestissä TaylorMade TP-5 proto

GoGolf sai käsiinsä ensimmäiset uudet versiot TaylorMaden TP-5 pallomallista. Chippitesti vahvisti käsitystä pallon loistavasta tuntumasta sekä selkeästä erosta TP-5 ja TP-5x:n välillä.

GoGolf sai käsiinsä ensimmäisten joukossa TaylorMaden uudet TP-5-mallin pallot. Ne ovat niin tuoreita, että pallot piti hakea suoraan TaylorMaden Euroopan-pääkonttorilta Lontoosta. Pallon kyljessä luki TP-5-tekstin sijaan proto.

Kuten välinemerkeillä on nykyään tapana, myös TaylorMade on tehnyt kärkipallostaan kaksi versiota: spinnaavamman TP-5:n ja vähemmän spinniä tuottavan TP-5X:n. Jälkimmäinen on myös tuntumaltaan kovempi.

Molempia versioita käytetään kiertuepelaajien toimesta, ja valintaan vaikuttavat paitsi fiilispohjaiset asiat myös mailan tulokulma palloon ja sen tuottama spinni. Pallolla voi viime kädessä optimoida lentokaarta, kuten varsilla ja nostokulmilla.

TaylorMade on noussut pallomarkkinoilla melko arvostettuun asemaan. Palloissa Titleist on edelleen ykkönen, mutta TaylorMade on alkanut onnistuneiden lanseerauksien myötä saavuttaa Titleistin etumatkaa kiinni.

Jollain tavalla allekirjoittaneen käsitys TaylorMaden palloista pitää sisällään paitsi tiettyä mystiikkaa myös vahvaa suorituskykyä. Niin tai näin kaikki parhaat pallot ovat nykyään vähintään riittävän hyviä parhaidenkin pelureiden bägiin.

”Tellun” TP-5 sai chippitestissä tuloksen, jossa kilpailutilanteeseen valitsin pehmeämmän version. Planmeca Areenan viheriöillä se tuotti hyvät tulokset leikkimielisissä kisoissa. Pehmeällä pallolla chipatessa kaarta pystyi muokkaamaan mukavasti, ja pito oli erittäin hyvää, kun sitä tarvitsi. Mistään vanhojen aikojen Tour Balatasta ei voi puhua, mutta tuntuma oli todella oikealla tavalla pehmeä. Kovemman X-version kanssa chipatessa tuntuma oli omiin sormiin hitusen liian kova. Puhutaan kuitenkin nyanssieroista.

Mikä parasta näissä palloissa? Ehdottomasti se, että palloissa lukee TP-5:n sijaan teksti: ”proto”. Se loi tietynlaista uutuudenviehätystä, jota normaaleista palloista ei löydy. Kun pallo aikanaan lanseerataan, proto-teksti häviää ja pallopakettikin saa lopullisen ilmeensä.

Pikatestin perusteella palloja voi suositella hankittavaksi omaan bägiin. Aluksi kannattaa ostaa esimerkiksi kolmen pallon pakkaus molempia ja testata, kumpi malleista sopii itselle paremmin.

 

 

Etsi luettavaa