Hyppää sisältöön

Ensiesittelyssä GoGolfin Audi A4

GoGolfin Audi A4:n sisätilat ovat tyylikkäät ja käytännölliset.

GoGolf on kurvaillut golfkentille tänä kesänä sporttisen punaisella Audi A4:lla. Kenties olet bongannut kiesin jonkun yhteistyökenttämme pysäköintipaikalta?

Golfia pelattiin jo 1500-luvulla. Audi on näkynyt golfkentillä lähes 30 vuotta. Golfin ikään suhteutettuna ei siis kauaa. GoGolfin ensimmäisiä juttuja luettiin 2010-luvulla. Audi on ollut GoGolfin matkassa 4 vuotta. GoGolfin ikään nähden siis lähes aina. Yhteistyön idea on simppeli alusta alkaen: boostata suomalaista golfia edelläkävijän ottein.

GoGolf on kurvaillut vuosien saatossa golfkentille seuraavilla malleilla:

  • 2013 A3 Sportback
  • 2014 uusi Q3 ja A5 Cabriolet
  • 2015 uudempi Q3

Tällä kaudella meidät kyyditsee pelaamaan Audi A4, joka uudistui täksi vuodeksi.

Paneutumatta tarkemmin teknisiin yksityiskohtiin Audimme on automaattivaihteinen ja viisipaikkainen. Meille golfareille kiinnostavin tieto on tietenkin se, mahtuvatko golfkamat vaivattomasti kyytiin. Audissamme kaksi bägiä mahtuu helposti ilman puumailojen siirtelyä.

Koeajajat muissa mediossa kirjoittavat uudesta A4:sta näin:

 “Tilaa tavaroille on 505 litraa eli 15 litraa edellismallia enemmän. Takakontin muoto ja käytettävyys sekä muunneltavuus ovat hyvää luokkaa” – Moottori

 “Sähkötehosteinen ohjaus on hyvä, ohjauksen tehostus ja vaste ovat sopivasti tasapainossa. Audin erinomaiseen matkustusmukavuuteen eniten vaikuttava ominaisuus on sen napakan pehmeä jousitus.“ – Teknavi

Me puolestaan kuvailemme autoamme mieluummin seuraavasti:
 

Se tunne,

kun ajatte porukalla aurinkoisena päivänä autolla kentälle, eivätkä sormet riitä laskemaan, kuinka monen golfladyn pää kääntyy klubitalon parkkiselle käännyttäessä. Aurinkolasit päälle, ryhdikäs autosta nouseminen ja How’re you doing -katse lähimpänä seisovaa kanssagolfaria kohti. Avaimen napista automaattikontti auki, uusi bägi kantoon ja ylpeä ohikävely. Ja mitä: sivukorvalla kuullen nainen kuiskaa kaverilleen “wow, mennään nopee vaan kattoo toi myös sisältä”.  Valitettavasti naisten katseet kohdistuivat minun sijastani punaiseen Audiin. Kieltämättä menevän näköinenhän sekin…

Se fiilis,

kun koko kauden huonoimman rundin jälkeen istut kentän täyteen ahdetulla parkkiksella uuteen A4:seen: tässä ohjaamossa draiverista lähtevä ääni kuulostaa toppikolahdusten sijaan tältä: helpotuksen huokaisu. Ohjaamo on sopivan sporttinen (tsekkaa ratti ja vaihdekeppi) ja viimeistelty. Kun bluetooth-kaiuttimet yhdistyvät automaattisesti viimeisimpään Spotify-listaani, annan itselleni huonot lyönnit anteeksi, kyllä se siitä. Audi käynnistyy nappia painamalla ja avain taskussa. Olisipa seuraava golfrundini yhtä vaivatonta kuin sinne löytäminen: iPhonen käyttäjät nauttivat sisäänrakennetusta  käyttöliittymästä auton näytöllä (pääkuvassa keskellä). Muun muassa puhelimen karttasovellus toimii keskikonsolissa olevaa nappia kääntämällä ja painamalla.

 

Se tilanne,

kun kotimatkalla kentältä kotiin vieras kuski pudistelee silmiään tarkastellessaan auton mittaristoa: ”Näenkö oikein, kulutus yli yhdeksän litraa?”

Allekirjoittaneen keskikulutus todellakin nousi yli yhdeksään riennätessäni keskustasta Pickalan Forestin ykköstiille.  Lyhyen etapin ajotyyliä kuvailisin kuitenkin termillä dynaaminen, valitsinhan varta vasten Drive Select -ajo-ominaisuusvalikon vaihtoehdoista juuri dynaamisen ajotavan, mikä tarkoittaa sitä, että auton moottori ja vaihteiston käyttätyminen muuttuvat sporttiseksi. Tulevaa golfkierrostani edeltävä fiilis on tuloksen tekemisen kannalta ensiarvoisen tärkeää! #fiilisjuttuja

Auton todellinen pitkän ajan keskikulutus lähentelee kuitenkin 6,5:tä litraa sadalla kilometrillä maantie- ja kaupunkiajossa. Autoa ajanut kaverikin helpottui tämän kuullessaan.

GoGolf Audi A4 Avant 2.0 TFSI S tronic 2016

190hv (140Kw)

0-100km 7,5s

Testattu keskikulutus 6.5 l

Hinta lisävarusteineen n. 44 800 €

Ruusuja

Fiilis
Vaihdekeppi ja ratti
Vanteet

Risuja
Miksi tästä pitää luopua jo joulukuussa?


GoGolf tekee yhteistyötä sekä Audin ja VW Hyötyautojen kanssa. Golfkentillä ympäri Suomen voi kaudella 2016 bongata GoGolf-teipein varustetun Audi A4:n, Audi A5 Cabrioletin sekä 7-paikkaisen VW Caddyn.


 

Etsi luettavaa