Hyppää sisältöön

Emily Penttilä suomalaistoivona La Mangassa – LET:n karsinnan kärjessä kaksi 18-vuotiasta amatööriä

Emily Penttilä oli terästä edellisvuoden karsinnoissa nousten sijalle 12. Kuvassa oikealla äiti Eija Suutarinen. KUVA: Emily Penttilän kotikansio

Ranskalaisamatööri Nastasia Nadaud löi toisena päivänä tauluun päivän kovimman tuloksen (-6) siirtyen lyönnin marginaalilla karsintafinaalin kärkeen. Suomalaisista lähimpänä kärkeä oleva Emily Penttilä jakaa sijalukua 62:s, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Seitsemän suomalaispelaajan asemat heikkenivät merkittävästi La Manga Resortissa pelattavan karsintafinaalin toisena päivänä.

Edellisvuonna ainoana 20 joukkoon karsintafinaalissa itsensä pelannut Emily Penttilä (+2) on sijaluvulla 62:s, muut kuusi suomalaista ovat valitettavan kaukana tästäkin sijoituksesta.

Penttilä pelasi kauden 2022 aikana yhteensä 20 kilpailua pääkiertueella. Paras sijoitus oli 25:s, euroja hän ansaitsi näistä kisoista 18 175 euroa, jolla irtosi pistelistan sijaluku 140.

Ansioita tuli lisäksi yli 12 000 € Aramco Team Seriesin joukkuekilpailuista.

Penttilä lukeutuu suomalaisammattilaisista kokeneimpiin. Ennen Eurooppaan palaamistaan hän kiersi seitsemän kautta enimmäkseen USA:n Epson Touria saavuttamatta viidellä karsintayrityksellään korttia LPGA:lle.

Matilda Castrenin ja Minea Blomqvist-Kakon lisäksi Penttilä on kolmas suomalainen joka on pelannut US Openin. Paikkansa hän ansaitsi karsintojen kautta.

Nuoret pelaajat ovat kuluvalla kaudella tehneet LET:lla läpimurtoaan Linn Grantin ja Maja Starkin johdolla.

Karsintaa johtava Nastasia Nadaud on toista sijaa jakavan Tanskan Amalie Leth-Nissenin tavoin vain 18-vuotias.

Nadaud on amatöörien maailmanlistalla 92:s ja Leth-Nissen 20:s, joten kovin yllättävinä heidän panostaan ei voi pitää.

Kun kaksi kierrosta viidestä on pelattu, Nastasia Nadaudin yhteistulos on -9, Leth-Nissenin ja Saksan Polly Mackin (-8).

20 parasta saa viiden kierroksen jälkeen vahvan kortin kiertueelle. Tätä sijaa jakavien tulos on ennen kolmea viimeistä kierrosta -2.

Sijoille 21–50 sijoittuvat kuittaavat urakan jälkeen heikomman pelioikeuden. Tässä vaiheessa tulos +1 oikeuttaa sijalukuun 46:s, joten erot ovat vielä pieniä.

Tia Teiniketo (+5) teki kovinta nousua. Lauantaina hänen tuloksensa oli +7, sunnuntaina -2.

Yllättävin epäonnistuja suomalaisista oli toisella kierroksella Sanna Nuutinen (+6), joka pelasi La Mangan ”pääkentän” South Coursen tulokseen 80 eli seitsemän yli parin.

Suomalaisten sijoitukset ja yhteistulokset kahden kierroksen jälkeen

NimiTulosSijoitus
Emily Penttilä+262.
Niina Liias+597.
Elina Nummenpää+597.
Tia Teiniketo+597.
Sanna Nuutinen+6109.
Linda Osala+7118.
Karina Kukkonen+8127.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa