Hyppää sisältöön

EM-sankari otti komennon SM-kisoissa – Nuutinen kärjessä naisten sarjassa

Sanna Nuutinen johtaa naisten sarjaa ja Veeti Mähönen miesten sarjaa Aura Golfissa pidettävissä SM-kilpailuissa.

Veeti Mähönen ja Sanna Nuutinen johtavat tänään Aura Golfissa käynnistyneitä SM-kilpailluja. Mähönen pelasi huipputuloksen.

VIIME LAUANTAINA Veeti Mähönen juhli Suomen joukkueessa Euroopan mestaruutta. Neljä päivää myöhemmin nuori mies johtaa Suomen mestaruuskilpailujen miesten sarjaa. Kisoja isännöi turkulainen Aura Golf.

Mähönen pelasi tuloksen 65 (-6), mikä riittää tukevaan johtoasemaan avauskierroksen jälkeen. Sen sijaan kakkossijalla on tunkua, sillä kolme alle tuloksen pelasi peräti kuusi pelaajaa: Juuso Kahlos, Lauri RuuskaJonatan JolkkonenTuomas SalminenAlex Hietala ja Juhana Kukkonen.

Mähösen tapaan Jolkkonen kuuluu EM-kisoissa suomalaisen golfin historiaa tehneeseen joukkueeseen.

”En tehnyt yhtään virhettä. Löin kaksi huonoa lyöntiä, mutta korjasin ne heti hyvillä paluulyönneillä. Paljon hyviä lyöntejä”, Mähönen kertoi Golfliiton sivuilla julkaistussa uutisessa.

Loistava menestys EM-kisoissa näkyy hyvänä itseluottamuksena. Peuramaa Golfia edustava Mähönen oli kantavia voimia Suomen joukkueessa. Esimerkiksi loppuottelussa Englantia vastaan Mähönen voitto sekä nelinpelin että singel-ottelun.

”Totta kai itseluottamus on hyvä. Pelasin hyvää golfia siellä viisi päivää kovia kavereita vastaan. Nyt on kiva pelata taas kotimaassa, kun pääsee pelaamaan taas mukavuusalueella. Tuntuu kivalta”, Mähönen sanoi.

 

NAISTEN SARJASSA tulos avauspäivän jälkeen on 69 (-2). Sen pelasi Sanna Nuutinen, joka on pelannut ammattilaisena vuodesta 2014 lähtien. Toista sijaa pitää hallussaan Emilia Tukiainen.

”Puttasin todella hyvin. En tehnyt isoja virheitä greeneillä”, Nuutinen sanoi Golf.fi:ssä.

Helteinen sää ei Nuutista haitannut. ”Pelasimme pari viikkoa sitten Thaimaassa, jossa oli todella tukalan kuuma. Tämä oli siihen verrattuna jopa viileä ilma. Mutta kyllä tänäänkin piti pitää nestetasapainosta huolta, mutta nyt kierroksen jälkeen särkee vähän päätä, eli ei tullut siltikään juotua tarpeeksi”, Nuutinen myönsi.

Kolmatta sijaa jakavat Elina Nummenpää ja Petra Salko tuloksella 72 (+1).

Kilpailu jatkuu torstaiaamuna, ja ensimmäiset pelaajat lähtevät kentälle kello 8.

Tulospalvelu miehet | Tulospalvelut naiset

Etsi luettavaa