Hyppää sisältöön

EM-kisojen yllättäjä Krista Junkkarin voittoputti kierähti viimeisellä reiällä: ”Siisti fiilis hopeasta”

Krista Junkkari pelaa ennen Pohjois-Carolinaan muuttoaan kolme kisaa Suomessa

EM-kisojen voitto ja paikka torstaina käynnistyvään British Openiin jäivät niukasti saavuttamatta, mutta Krista Junkkarille 77 reiän uurastus Parkstonen kentällä Englannissa oli loistava läpimurto kansainvälisillä kentillä.

Krista Junkkari  (69-68-75-69,-7) johti henkilökohtaisia EM-kisoja kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen ja myös siinä vaiheessa, kun kisaa oli pelattu 44 reikää 72:sta.  Junkkarin pudottua viidenneksi ennen viimeistä päivää, vain harva uskoi hänen nousevan uudelleen voittotaistoon.

Ensimmäiset yhdeksän reikää Koski-Golfin kasvatti pelasi upeasti neljä alle ja oli taas mukana pelissä.

”18:lla minulla viheriön takana forelta putti, joka osui lippuun ja jäi reiän viereen. En siinä vaiheessa tiennyt, että upotessaan se olisi tuonut minulle kultaa”, Junkkari kertoi GoGolfile lauantai-iltana puhelimitse.

Englannin Alice Hewson oli jo aiemmin tehnyt saman yhteistuloksen seitsemän alle Junkkarin tavoin.

”Pelasimme ensin kolmen reiän mittaiseksi määritellyn uusinnan, jossa molemmat tekivät pareja. Tämän jälkeen otettiin käyttöön sudden-death. Meillä molemmilla oli paikkamme tehdä birkku ja voittaa noiden neljän reiän aikana. Viidennellä lähestymiseni päätyi bunkkeriin, nosto 1,5 metrin päähän josta missasin puttini. Siihen se ratkesi.”

”Voitto oli tietysti tavoite, mutta kyllä tämä kisa jätti tosi siistin ja luottavaisen fiiliksen. Tuli onnistuminen isossa kansainvälisessä kilpailussa ihan normipelillä. Ei missään vaiheessa tuntunut, että olisin pelannut jotenkin taitojeni ylärajoilla”, Junkkari jatkoi.

Kukaan suomalaispelaaja ei ole aiemmin ollut henkilökohtaisissa EM-kisoissa miesten tai naisten sarjoissa pronssia korkeammalla, joten Junkkari teki historiaa.

”En tiennyt tästä ennen kierrosta, en myöskään siitä, että voitto olisi tuonut paikan British Openiin.”

”Kunnia saavutuksestani kuuluu pitkälti kanssani työskenteleville valmentajille ja tiimille, tietysti myös perheelle. Oli ilo havaita kuinka paljon tsemppiviestejä sekä onnitteluja kisan aikana ja sen jälkeen on tullut”, Tommi Hentun valmennuksessa oleva Junkkari kiittelee.

Elokuussa Kirsta Junkkari suuntaa Pohjois-Carolinaan opiskelemaan. Sitä ennen hän pelaa vielä kolme kisaa, seurajoukkueiden SM-kisat, Finnish Junior Tourin osakilpailun kotikentällään sekä Erkko Trophyn Talissa.

EM-kisojen tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa