Elina Nummenpää hyvissä asemissa Helsingborgissa – Matilda Castren karsiutui New Jerseyssa

Elina Nummenpää oli lähellä jättiyllätystä myös Skafto Openissa edellisvuonna. Voittaja Linn Grant oli vain kaksi lyöntiä parempi. KUVA LET

U.S. Women´s Openin karsinnoissa uusinnan jälkeen varapelaajaksi jäänyt Elina Nummenpää on ennen kahta viimeistä kierrosta Helsingborg Openissa neljän lyönnin päässä kärjestä.

Suomalaispelaajien menestys jäi avauspäivänä vaisuksi LET:n Helsingborgin kilpailussa.

Kilpailun kärjessä ovat tuloksella -4 rutinoituneet ja LET:lla menestyneet Caroline Hedwall, Nicole Garcia sekä Ana Pelaez Trivino.

Elina Nummenpään (par) sijoitus on 22.

Hän oli tiistaina hyvin lähellä jättiyllätystä päästyään Belgiassa kahden kierroksen mittaisessa U.S. Women´s Openissa uusintaan viimeisestä paikasta naisgolfin suurimpaan majoriin.

Jo edelliskaudella Nummenpää nosti päätään kahdessa LET:n kisassa. Ruotsin Skaftossa hän oli kolmas, Intiassa kahdeksas.

Koko LET-urallaan (97 kilpailua) Nummenpäällä on kolme sijoitusta kärkikymmenikköön

Suomalaisten tulokset ja sijoitukset ensimmäisen kierroksen jälkeen Helsinborg Open:

• Elina Nummenpää (par).22.
  • Linda Osala, Ursula Wikström (+2) 50.
  • Noora Komulainen (+3) 70.
  • Tiia Koivisto (+6) 101.
  • Niina Liias (+8) 116.

Matilda Castrenille vapaa viikonloppu New Jerseyssa

Avauskierroksen jälkeen cut-rajan takana olleen Matilda Castrenin (74-75,+5) paikka viikonlopun kierroksille Liberty National Golf Clubilla pelattavassa LPGA:n kisassa jäi kolmen lyönnin päähän.

Hänen kohtalokseen koituivat kentän väylät 1-6. Torstaina Castren pelasi ne ensimmäisinä reikinään neljä yli parin, kierroksen 12 viimeistä kaksi alle.

Toisella kierroksella väylät 1-6 vaativat pariin verrattuna kolme ylimääräistä lyöntiä, muut väylät hän pelasi pariin.

120 pelaajan kisassa vain 50 parasta pääsi viikonlopun kierroksille, Castrenin sijoitukseksi tuli 77.

Huhtikuun alussa Teksasiin muuttaneen Castrenin kevätkausi on sujunut mollivoittoisesti. Karsiutuminen oli kolmas perättäinen, lisäksi LPGA:n reikäpelikisassa hän karsiutui alkulohkon pelien jälkeen.

Perjantain kovimman tuloksen teki Minjee Lee (73-64,-7) joka siirtyi Mizuho Americas Openin kärkeen.

Kiira Riihijärven (+24) peli oli täysin jumissa. Hän sai molemmilla kierroksilla tuloksekseen 84, ja jäi yhdeksän lyönnin marginaalilla tuloslistan viimeiseksi.