Hyppää sisältöön

El Prat on Barcelonan ehdoton golfkohde

Real Club de Golf El Prat GoGolf

Menossa Barcelonaan kaupunkilomalle, mutta vähän golfiakin pitäisi päästä pelaamaan? Siinä tapauksessa Real Club de Golf El Prat on vastaus huutoosi.

45-reikäinen golfkeskus Real Club de Golf El Prat sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Barcelonan keskustasta ja tarjoaa kaiken tasoisille golfareille mainiot puitteet golfista nauttimiseen.

Sen lisäksi, että kentälle pääsee keskustasta näppärästi puolessa tunnissa, Barcelonan samannimiseltä El Pratin lentokentältäkin matkaa on vain noin 40 minuuttia.

El Pratissa 45 reikää tarkoittaa viittä eri yhdeksän reiän kierrosta, joista on mahdollista kiertää ajankohdasta riippuen neljää eri 18 reiän kombinaatiota. Kentät ovat Open, Blue, Yellow ja Pink.

Pitkä kausi ja mainio kunto

Käydessämme El Pratissa pelasimme Openin, jonka väylillä Euroopan parhaat golfarit olivat kamppailleet vuosien varrella.

Kenttä oli todella hyvässä kunnossa jo alkukeväästä, mikä alleviivaa sitä, että El Prat panostaa imagoonsa laadukkaana golfkeskuksena ja myös isojen ammattilaiskilpailujen areenana.

Parhaimmat ajankohdat suunnata El Pratin kimppuun ovat low-seasonin ja pre-seasonin aikaan helmikuu-toukokuussa ja syksyllä post-seasonilla loka-marraskuussa.

Kohdallemme helmikuussa osui täydellinen kevätpäivä 19 asteessa puolipilvisessä säässä.

Kaikkia kenttiä yhdistää tyypillisen espanjalaisen ympäristön monipuolinen hyödyntäminen.

”Valkohain” loihtima Open-kenttä

Open-kenttä on 18-reikäisistä vaativin, pisin ja kokeiden golfarien mieleen. Sen on suunnitellut golflegenda Greg “The Great Shark” Norman.

Kenttä on isännöinyt historiansa varrella moneen otteeseen Euroopan Tourin Espanjan avoimia, tuoreimmiltaan viime vuonna 2015.

Championship-tiiltä Open Courselle kertyy mittaa 6 700 metriä, joten palloa saa takaa pelatessa nuijia ihan toden teolla.

Open kulkee alkuun laakeilla niittyalueilla, josta se siirtyy metsäiseen vaiheeseen ja lopun kruunaa mäkimaasto korkeuserojen tuomine haasteineen.

Yleensä espanjalaisilla kentillä viheriöt ovat pieniä, mutta Open-kentällä ne ovat suuria ja hienosti muotoiltuja. Suuri koko sallii monenlaiset lipunpaikat, mikä lisää pelaamisen mielekkyyttä, jos kenttää kiertää perättäisinä päivinä.

Tuloksenteon kannalta avauspelaamisen tulee olla kunnossa, sillä viheriöiden ympäristöt ovat yhtä väylää lukuunottamatta voimakkaasti bunkkeroidut. Se vaikeuttaa lähestymisiä raffeista ja väyläbunkkereista.

Bunkkerihiekka ei ole upottavaa laatua, mutta varsinkin griinibunkkerit ovat syviä, joten niitä kannattaa vältellä viimeiseen asti, varsinkaan jos bunkkeripeli ei ole oman pelin paras osa-alue.

Harjoitteluun El Prat tarjoaa myös loistavat puitteet. Lähipelialue on iso, jossa pystyy harjoittelemaan kaikenlaisia pelinomaisia lyöntejä eri pituuksilta. Iso kaksipäinen ruohorange täydentää harjoittelufasiliteetit nautinnolliselle tasolle.

Olipa tiedossasi pidempiaikainen reissu Kataloniaan tai vain lyhyt kaupunkiloma Barcelonaan, niin El Prat kannattaa painaa mieleen ja käydä kokeilemassa.

Real Club de Golf El Prat

45 reikää

Green fee: 65-114 €

Mailavuokra: 45 €

Jarmo Sandelin voitti Espanjan avoimet El Pratissa vuonna 1999. Tuolloin voittotulos oli 21 lyöntiä alle parin.

Takatiiltä pelattuna Open-kentällä on peräti neljä 430-metristä par 4 -reikää.

Open-kenttä avattiin vuonna 2003. Se oli ensimmäinen Greg Normanin Manner-Eurooppaan suunnittelema kenttä.

Osoite: Plans de Bonvilar, 17, 08227 Terrassa, Barcelona

Sähköposti: rcgep@rcgep.com ja bookings@rcgep.com

Etsi luettavaa