Hyppää sisältöön

Eagle 18:lla nosti Sami Välimäen kärjen tuntumaan: ”Koko päivän oli hyvä tutina päällä”

Sami Välimäki on osoittanut kylmähermoisuutta useaan otteeseen kilpaillessaan kisan voitosta

Päivän toiseksi paras tulos 65,-6 antaa Sami Välimäelle mahdollisuuden pelata Celtic Classicissa jopa ykköstilasta ja paikasta US Openiin

Sami Välimäen kolmas kierros Celtic Manor Resortissa ei käynnistynyt nousua enteilevästi.

”Ykkönen oli ainoa väylä koko päivänä, jossa missasin viheriön ja tein bogin”, Välimäki aloitti summauksensa kierroksestaan.

Kakkosella ei löytynyt väylää avauksella, ensimmäistä kauttaan ET:lla pelaava Nokia River Golfin pelaaja joutui par-viitosella lähestymään kolmannella 190 metrin matkalta.

”Siitä onnistuin loistavasti, pallo päätyi yhden jalan päähän ja sain birkulla pelin taas käyntiin.  Se kolmas lyönti piti momentumin päällä ja oli siinä mielessä päivän tärkein. Tänään oli kyllä hyvä keli, viheriöt aavistuksen pehmeämpiä ja liput suhteelliseen helpoissa paikoissa. Tulosta pitikin tehdä näissä olosuhteissa”, reiíllä 2-15 yhteensä kuusi birdietä rakentanut Välimäki analysoi.

17:lla hän teki kolmen putin kautta toisen boginsa. Päätösväylällä kuittaus epäonnistumiselle oli sitäkin komeampi.

”Draivi ja spoonilla viiteen metriin, putti ja eagle. Hyvin pelasin, olin koko päivän tutina siitä, että homma on kasassa.”

Kun kolmas kierros on kärkimiesten osalta vielä kesken, Sami Välimäen sijoitus on kymmenes ja ero kärkeen kolme lyöntiä. Suurella todennäköisyydellä ero kasvaa suuremmaksi ja joitakin pelaajia kiilaa hänen ohitseen.

Suuntaus on ollut oikea, jokasella kierroksella parantaen. 5-6 lyönnin  takaa on useasti noustu ET:lla kärkitaistoon, jopa voittoon. Kisan puolivälissä Sam Horsfield johti Välimäkeä kahdeksalla lyönnillä.

Thomas Pieters, -14,/9 oli yhdeksän reikää ennen loppua viisi lyöntiä suomalaisen edellä.

Tuloslista, Celtic Classic

Etsi luettavaa