Dustin Johnsonista maailman paras pelaaja

Dustin Johnsonista tuli tilastohistorian kahdeskymmenes maailman ykkönen.

Voiton petasi sunnuntaiaamuna pelattu kolmas kierros 64 (-8), joka erotti Johnsonin muusta pakasta. Viimeisellä kierroksella Johnson säilytti viiden lyönnin johtopaikan ja voitti kilpailun tuloksella -17.

Voitolla Johnson nousi Jason Dayn ohitse maailmanlistan kärkeen ja hänestä tuli historian kahdeskymmenes maailmanlistan kärkinimi (1985-lähtien). Jason Day ehti pitää titteliä 47 viikkoa.

Dustin Johnsonin peli on vaarallisen kovalla tasolla kaikilla osa-alueilla. Kilpailun Strokes Gained tilastoissa hän oli kakkonen pallonlyömisessä ja kolmas putterilla.

Draiverilla Johnson oli selkeä ykkönen ja avauslyönnit ovat avain vahvaan peliin. Hyvä draivaaja pelaa hyvin millä tahansa kentällä ja pitää helposti tulostason tasaisena. Viimeisessä kymmenessä kilpailussaan Dustin on ottanut kahdeksan top 10 sijoitusta, joista viisi on ollut top kolmosia ja kaksi voittoja. Maailmanlistan pisteytys perustuu kilpailuista kerättyyn keskiarvoon ja vaikka voitoista saa reilusti pisteitä on tasaisuus tärkeää.

Genesis Openin jaetulle toiselle sijalle kiri Belgian Thomas Pieters (-12) viimeisen kierroksen tuloksella 63 (-9). Kolmatta sijaa jakoi Justin Rose (-11).

Johnsonin nousua maailmanlistan kärkeen helpotti Jason Dayn ja Rory McIlroyn loukkaantumiset. Day oli sivussa 13 viikkoa syksyllä ja talvella selkävaivojen takia. Häneltä jäi väliin myös kaksi viimeistä FedEx Cupin playoff kilpailua. Rory on missannut European Tourin ja PGA Tourin rahakkaat kevään kilpailut kylkiluun rasitusmurtuman takia.