Hyppää sisältöön

Dustin Johnsonin (60,-11) hurja tahti hyytyi: ”Olisin halunnut pelata 59”

Dustin Johnson johtaa Bostonissa kahden lyönnin erolla seuraaviin

11 ensimmäistä reikää 11 alle pelannut Johnson teki kierroksensa loppuun seitsemän paria ja pääsee lauantaina kirittämään tuloksen 59,-12 tauluun iskenyttä Scottie Scheffleria.

Huipppugolfia seuraava maailma suuntasi viimeisteään myöhään perjantai-iltana katseensa kohden TPC Bostonin kenttää,  jossa Dustin Johnson näytti purjehtivan kohden uutta PGA Tourin kierrosennätystä. Paikallista aikaa aamupäivällä Scottie Schffler  oli jo alittanut maagisen 60 lyönnin rajan.

Dustin Johnson oli hurjassa vireessä 11 reiän ajan, mutta tämän jälkeen ote birdien ja eaglen tekemiseen kirposi.

Ennätyksellisen jaksonsa aikana hän  sai aikaan seitsmeän birdietä ja kaksi eaglea. Seitsemän paria ”suonenvedon” jälkeen väylille 12-18 oli melkoinen pettymys TV-yleisölle, PGA Tourin johdolle sekä medialle. Tulos 60 on  silti Johnsonin oma henkilökohtainen ennätys, eikä hän kierroksen jälkeen tuntunut kovinkaan pettyneeltä siitä, että 60 lyönnin haamuraja jäi rikkoontumatta, sekä Jim Furykin PGA Tourin ennätys 58 lyöntiä voimaan.

PGA Tourilla 60 lyönnin raja on alitettu 12 kertaa, ensimmäisenä tähän ylsi Al Geiberger vuonna 1977.

”Pelasin todella hyvin tiiltä viheriölle, upotin hyvän määrän putteja sisään oltuani torstaina linjojen löytämisen kanssa tortstaina vaikeuksissa. Luonnollisesti ajatukset kierroksen aikana siirtyivät ennätyksen tekemisen, mutta se ei nyt onnistunut”, Dustin Johnson totesi TV-haastattelussa hyvin  tyynen ja onnellisen oloisena.

Johnson on kahden kierroksen jälkeen tilastojen valossa paras tiiltä viheriölle, puteissa 19:s. Kontrasti ensimmäisen  (-2,29) ja toisen (+5,134) päivän puttitilaston välillä Strokes Gained -tilaston mukaan on todella kova. Vastaava heittely kierrosten välillä on PGA Tourillakin hyvän yleistä, Johnsonin vire on heitellyt kauden aikana vastaavalla tavalla useaan otteeseen.

Scheffler (59) ja Johnson (60) muodostavat kolmannelle kierrokselle lähdettäessä kisan kärkiparin. Perjantain kolmanneksi paras tulos oli viisi lyöntiä Scheffleria heikompi, joten mitään yleisiä tulosmurskajaisia Bostonissa ei kuitenkaan vietetty.

PGA Championshipissa he olivat sunnuntaina kärkiparissa, sijoituksiksi tulivat neljäs ja kolmas. Ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Scheffler ei ole pääkiertueella vielä voittokannut nostanut, Johnsonin voittojen määrä on 21.

Tuloslista, Northern Trust

Etsi luettavaa