Hyppää sisältöön

Dustin Johnsonille jättiromahdus – C.T. Pan yllätysvoittoon PGA Tourilla

C.T. Pan on Taiwanin kautta aikojen toinen PGA Tourin kisan voittaja

Maailmanlistan ykkösen unelma kotiosavaltiossa voittamisesta jäi toteutumatta katastrofaalisen sulamisen johdosta.

Harbour Town Golf Links on yksi USA:n arvostetuimpia ja perinteikkäimpiä golfkeskuksia. Sunnuntaina yleisön ja median huomio kohdistuivat kotiosavaltiossaan  perinteistä RBC Heritage-kisaa johtaneeseen Dustin Johnsoniin, joka edellisviikolla oli Mastersissa kakkonen.

Johnson on voittanut PGA Tourilla 20 kertaa, ei kuitenkaan koskaan Etelä-Carolinassa. Päätöskierrokselle hän lähti johtopaikalta (-10). Tilanne näytti hänen osaltaan erinomaiselta vielä 12 reikää ennen loppua, kunnes maailmanlistan kärkimies löi lähestymisensä pitkäksi seitsemännellä tehden bogin. 

Dustin Johnson upotteli lauantaina putteja yhteensä lähes 50 metrin matkoilta, sunnuntaista tuli täydellinen pannukakku.

Taistelu voitosta tiivistyi sisääntulossa monen miehen väliseksi, mutta yllätys, yllätys, Dustin Johnson suli täysin ratkaisun hetkillä. Avauksiaan ja etenkin lähestymisiään ympäriinsä lyönyt Johnson ei saanut putteristaan tukea, vaan teki  viiden perättäisen reiän jaksoon kolme bogia ja kaksi tuplaa. Päätösreiän birkku oli laiha lohtu, lopputulos 77 (+6) oli päivän toiseksi heikoin ja tuotti sijaluvun 28:s.

Harbour Town Golf Linksin viheriöt lukeutuvat PGA Tourin pienimpiin. Menestyminen vaatii lisäksi erityistä tarkkuutta avauksissa, sillä puurivistöt väylän molemmin puolin blokkaavat karheikkoon päätyneitä palloja lähestymislyönneissä. Kisan sankarien listalla on hyvin vähän Dustin Johnsonin tapaisia pommittajia, sitäkin enemmän tarkkoja nakuttajia, jollaiseksi voidaan luokitella myös lopullinen voittaja, Taiwanin C.T. Pan

 Hän nousi David Leadbetterin opein hetkeksi aikaa maailmanlistan parhaaksi amatööriksi, mutta ammattilaisena läpimurto on jäänyt vielä piippuun.  Vain 168-senttinen Pan  on kautta aikojen toinen taiwanilainen PGA Tourin voittajien listalla, T.C. Chenin voitosta on aikaa 32 vuotta.

”Tämä on unelmieni täyttymys. Olen tehnyt työtä PGA Tourille pääsemiseksi ja täällä voittamiseksi niin paljon”, Pan tunnelmoi varmistettuaan paikkansa myös seuraavan vuoden US Mastersiin.

Vaikka kisassa on varsin tasokas pelaajakatras vuodesta toiseen mukana, ensikertalaisvoittajia Hilton Head Islandilla on  juhlittu tavanomaista useammin. Pan oli 14:s viimeisten 31 kisan aikana.

Matt Kuchar vahvisti johtoaan Fedex Cupissa toisella sijallaan, viimeisellä reiällä bogin tehnyt Patrick Cantlay jätettiin kolmanneksi.

Kilpailun tuloslista.

Etsi luettavaa