Hyppää sisältöön

Dustin Johnson vedonvälittäjien voittajasuosikki – mutta kumpaan kertoimienlaskijat uskovat enemmän Tiger Woodsiin vai Sergio Garciaan?

Vedonvälittäjät antavat pienimmän kertoimen Dustin Johnsonin voitolle.

Kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt uskovat eniten Dustin Johnsonin voittoon The Openissa. Tigerillä yllättävän pieni kerroin kisassa.

1. Dustin Johnson

Mikäli vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien laskijoita on uskominen, torstaina käynnistyvät The Open Championshipin voittaa Yhdysvaltain Dustin Johnson.

Maailmanlistan ykkösenä olevan Johnsonin suosiminen ei ole mikään yllätys, vaikka viime vuonna Johnsonin peli ei kulkenut Royal Birkdalessa. Johnson on kuitenkin onnistunut sijoittumaan turnauksessa kolme kertaa kymmenen joukkoon. Hänen paras sijoituksensa on vuodelta 2011, jollon hän hävisi kolmella lyönnillä Pohjois-Irlannin Darren Clarkelle ja jakoi maanmiehensä Phil Mickelsonin kanssa toisen sijan.

Johnson kerroin vaihtelee kansainvälisillä vedonlyöntiyhtiöillä 10–12:n välillä eli hänen voittoonsa uskova uhkapelaaja saa rahat takaisin vähintään kymmenkertaisena.

2. Justin Rose

Johnssonin lisäksi vedonlyöjät uskovat Justin Roseen, jonka kerroin vaihtelee 12–16:n välillä. Rosen paras sijoitus kisasta on 20 vuoden takaa, jolloi englantilainen sijoittui amatöörinä kisassa jaetulle neljännelle sijalle. Vuonna 2015 hän sijoittui The Openissa toiseksi.

Maailmanlistalla 37-vuotias Rose on sijalla maailmanlistalla sijalla kolme. Hän on voittanut Johnsonin tapaan urallaan yhden major-turnauksen, US Openin. Rose voitti kisan vuonna 2013 ja Johnson 2016.

3. Rickie Fowler

Olisiko vihdoin Rickie Fowlerin vuoro voittaa major-turnaus? Moni vedonlyöjä uskoo siihen, sillä hänen kertoimensa ovat kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla kolmanneksi matalimmat.

Fowlerin likoon roposensa laittava saa rahansa takaisin 14–18-kertaisena.

29-vuotias Fowler on kovaa vauhtia perimässä ikuisen major-kakkosen manttelia, jota aiemmin ovat kantaneet muun muassa Padraig Harrington ja Sergio Garcia. Fowler on sijoittunut urallaan kolme kertaa toiseksi ja kerran kolmanneksi.

Edellinen kakkostila majorista on huhtikuulta, jolloin hän sijoittui toiseksi Masters Tournamentissa.

4. Rory McIlroy

Rory McIlroyn edellisestä major-voitosta on aikaa jo neljä vuotta, mutta links-golfissa ”Rors” on usein kova luu. Siksi maailmanlistan kahdeksikko nostetaan kisassa neljänneksi suurimmaksi suosikiksi.

Vedonvälittäjät maksavat rahat takaisin toimistosta riippuen 14–20-kertaisina, joten suurta eroa esimerkiksi Fowleriin nähden ei ole.

5. Tommy Fleetwood

Kun Tommy Fleetwood pelasi viimeksi kilpailukierroksen Carnoustiessa, tulos oli häikäisevä 63 lyöntiä ja uusi kenttäennätys. Vaikea Carnoustien kenttä tuntuu siis sopivan englantilaiselle.

Race-to-Dubain puolustava mestari on jatkanut vahvoja esityksiään myös tänä vuonna, sillä hän on ennen The Open Championshipiä rankingissa kolmantena.

Kauden kohokohdat ovat toistaiseksi olleet US Openin kakkostila sekä Abu Dhabin kilpailun voitto.

Fleetwoodin kertoimet vaihtelevat The Openissa 16 ja 22:n välillä.

Muita mielenkiintoisia nimiä

Tiger Woodsin mahdollisuudet kiinnostavat luonnollisesti monia, eivätkä vedonvälitystoimistot pidä mestarin voittomahdollisuuksia suinkaan olemattomina. Woodsin kertoimet vaihtelevat 20 ja 30:n välillä. Hieman huonompia kertoimia tarjotaan Sergio Garcialle (25–30).

Vaikka Garcia ei ole ollut vuoden 2017 Masters-voiton jälkeen parhaimmillaan, hän onnistui The Openissa mainiosti vuonna 2007, jolloin hän hävisi niin ikään Carnoustiessa pelatun kilpailun uusinnassa Padraig Harringtonille, jonka voitosta voi saada rahat takaisin jopa 200-kertaisena.

Phil Mickelsonille, joka hävisi The Openin voiton niukasti kaksi vuotta sitten Henrik Stensonille, tarjotaan kertoimia 40:n ja 66:n välillä. Stensonia (kerroin 22–33) enemmän vedonvälittäjät uskovat hänen maanmieheensä Alex Noreniin, jolle tarjotaan kerrointa 20–33:n välillä.

The Openin näyttää suorana Viasat ja Viaplay. Kilpailu selostetaan suomeksi.

 

 

Etsi luettavaa