Hyppää sisältöön

Dustin Johnson uusin olympiavetäytyjä

Johnson onnistui kahteen peräkkäiseen voittoo ensimmäistä kertaa urallaan.

Yhdysvaltalainen Dustin Johnson on ensimmäinen yhdysvaltalaisvetäytyjä. Syyksi hän mainitsee terveyshuolet ja zikaviruksen.

Johnson on huolissaan zikaviruksesta, eikä halua ottaa riskejä oman ja perheensä terveyden suhteen. Johnson julkaisi tiedotteen omissa kanavissaan.

”Urheilijana, en voi ajatella suurempaa kunniaa kuin edustaa Yhdysvaltoja olympialaisissa. Kuitenkin, pitkän harkinnan ja perheeni kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, olen tehnyt päätöksen vetäytyä 2016 olympialaisista. Tämä ei ollut helppo päätös minulle, mutta huoltani zikaviruksesta ei voinut sivuuttaa. Paulina ja minä aiomme hankkia enemmän lapsia lähitulevaisuudessa, ja minusta olisi vastuutonta laittaa itseäni, häntä tai perhettämme vaaraan. Uskon, että päätökseni on oikea minun ja mikä tärkeintä, perheeni kannalta. Olen varma, että saan joiltain tahoilta kritiikkiä päätöksestäni, mutta toivon, että suurin osa ymmärtää ja tukee valintaani. Ne pelaajat, jotka päättävät kilpailla Riossa saavat kuitenkin luonnollisesti kunnioitukseni ja toivotan heille unohtumatonta ja turvallista kokemusta.”

Johnson on ensimmäinen yhdysvaltalaisgolfari joka vetäytyi kisoista terveyssyihin vedoten. Aiemmin samaan syyhyn vedoten ovat vetäytyneet muiden muassa Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Jason Day, Graeme McDowell, Branden Grace ja Louis Oosthuizen.

Etsi luettavaa