Hyppää sisältöön

Dustin Johnson jättää PGA Tourin – saa heittää hyvästit myös Ryder Cupille

Dustin Johnson ilmoitti tänään luopuvansa PGA Tourin jäsenyydestä. KUVA: GETTY IMAGES

Dustin Johnson on päättänyt pelata vain ja ainoastaan LIV Golf Invitational -kiertueella ja majoreissa – jos pääsee niihin mukaan.

LIV Golf Invitational käynnistyy ylihuomenna, mutta saudiliiga vavisuttaa jo miesten huippugolfin perustuksia. Tänään jo kolmas huippupelaaja ilmoitti lopettavansa kilpailemisen PGA Tourilla ja keskittyvänsä uuteen sarjaan, jossa tänä vuonna pelataan ainoastaan kahdeksan kilpailua.

Ensimmäisenä PGA Tourin hylkäsi Kevin Na, joka ei halunnut lähteä penäämään oikeuttaan pelata myös PGA Tourilla, koska se olisi tiennyt pitkiä ja kalliita oikeudenkäyntejä. Eilen Phil Mickelson kertoi kääntäneensä uuden lehden urallaan ja liittyvänsä saudien joukkoihin.

Tänään oli sitten Dustin Johnsonin vuoro. Maailmanlistan entinen ykköspelaaja kertoi asiasta LIV Golf Invitationalin tiedotustilaisuudessa.

”On vaikea sanoa, mitkä tulevat olemaan seuraukset, mutta tästä hetkestä lähtien vetäydyn pois kiertueelta ja pelaan täällä”, Johnson sanoi.

”En osaa vielä vastata, mitä tulee major-turnauksiin, mutta toivottavasti he sallivat meidän pelaavan siellä. Minulla pitäisi olla osallistumisoikeus majoreihin, joten aion pelata niissä, jos minulle ei toisin ilmoiteta”, hän jatkoi.

Johnsonin osalta päätös tarkoittaa sitä, että häntä ei voida myöskään valita Ryder Cup -pelaajaksi, sillä joukkueeseen nimeämisen edellytyksenä on PGA Tourin jäsenyys.

Hän kuitenkin kertoi toivovansa, että asiat muuttuisivat ja että voisi vielä edustaa Yhdysvaltoja yhdessä maailman suurimmista urheilutapahtumista.

”Valitsin sen, mikä on parasta minulle ja perheelleni”, Johnson perusteli lopuksi päätöstään.

Etsi luettavaa