Hyppää sisältöön

Dustin Johnson hurjana Bostonissa – johtaa Woodsia ja McIlroyta yli 20:lla lyönnillä

Dustin Johnson on kolmatta kertaa peräkkäin kärkiparissa päätöskierroksella

TPC Boston on ollut Johnsonille (-22) kolmen ensimmäisen päivän aikana kuin muovailuvahaa. Viiden lyönnin johdossa hän on hyvin lähellä uransa 22:tta ykköstilaa PGA Tourilla.

Kauden ensimmäinen FedEx Cupin finaali Bostonissa on muodostumassa yhden miehen showksi. Siitäkin huolimatta, että Scottie Scheffler teki toisena päivänä tuloksen 59, 12 alle parin. 

Dustin Johnson jäi perjantaina tästä tuloksesta vain lyönnin päähän. Lauantaina hän lopetti kierroksensa tavalla, joka olisi perjantaille vietynä siirtänyt Jim Furykin PGA Tourin ennätyksen (58 lyöntiä) historiaan.

Birdie ja eagle kahdella viimeisellä reiällä toivat tulokseksi 64,-7.  Eroa seuraaviin on nyt viisi lyöntiä, kolmen kierroksen oman ennätyksensä (-22) lisäksi hän on tehnyt yhden kierroksen ennätyksensä (60).

Uran 22:s PGA Tourin ykköstila on käden ulottuvilla Se mahdollistaisi nousun takaisin maailmanlistan ykköseksi, sekä kärkipaikan FedEx Cupin pistelistalla ennen kahta viimeistä finaalia.

”Haluan luonnollisesti voittaa FedEx Cupin, se puuttuu vielä ansiolistaltani”, Johnson tokaisi kolmannen päivän jälkeen rauhalliseen tapaansa.

36-vuotias Johnson on karannut muilta pitkälti kenttäpelinsä ansiosta. Hän on voittanut kanssakilpailijoitaan tasaisesti yli neljä lyöntiä kieroksta kohden tiiltä viheriölle laskettavassa Strokes Gained -tilastossa. Puteissa ensimmäisen päivän -2,29 lyöntiä jättää hänet 18:ksi, vaikka kahdella viimeisellä Johnson  on ollut kärkimiehiä.

Mikäli Johnson putteri ei jäädy sunnuntaina, hänen voittonsa on hyvin todennäköinen. 

Tiger Woods tarvitsee seuraavan viikon kisassa ison menestyksen päästäkseen FedEx Cupin kolmanteen finaaliin

Tiger Woods tarvitsee seuraavan viikon kisassa ison menestyksen päästäkseen FedEx Cupin kolmanteen finaaliin

GETTY IMAGES

Tiger Woods ja Rory McIlroy selvisivät viimeisten joukossa jatkoon. Lauantain yhteinen kierros ei tuonut muutosta tilanteeseen. Woods (-1) on 21 lyöntiä Johnsonin perässä, McIlroy (par) 22 lyöntiä.

Tiger Woodsin kenttäpeli ei ole antanut mahdollisuuksia menestykseen, hän on tiiltä griinille 63:s, eroa ennen putterin käteen ottamista on kertynyt Johnsoniin  kolmen kierroksen aikana noin 15 lyöntiä.

Parivaljakko pelaa myös sunnuntaina yhdessä.

The Northern Trust, Tuloslista

Etsi luettavaa