Hyppää sisältöön

Dustin Johnson draivasi voittoon BMW Championshipissä

Dustin Johnson on FedEx Cup pisteiden kärjessä.

Dustin Johnson pelasi upeaan voittoon BMW Championshipissä. Sunnuntaina kärkiryhmässä vastustajana oli Paul Casey, joka antoi amerikkalaiselle hyvän haasteen. Loistavalla pelillä kaksikko erkani muusta joukosta jo etuysillä.

Kilpailu ratkesi lopullisesti viidennellätoista väylällä. Ensin Casey teki upean eaglen kuroen eron hetkeksi vain yhteen lyöntiin. Heti perään Dustin Johnson upotti kuitenkin oman eagle putin ja pelasi voittoon kolmen lyönnin erolla. Johnson (-23) ja Casey (-20) olivan kahdeksan lyöntiä neljättä sijaa edellä. Väliin mahtui kolmannen sijan ottanut Roberto Castro (-17). 

BMW Championship kantaa myös historiallisen Western Openin perintöä. Kilpailua on pelattu vuodesta 1899 lähtien.

BMW Championship kantaa myös historiallisen Western Openin perintöä. Kilpailua on pelattu vuodesta 1899 lähtien.

GettyImages

Tilastoissa Dustin Johnson oli ykkönen draiverilla ja kilpailun toiseksi paras griineillä. Johnsonin draivaaminen oli lähes uskomatonta. Hän oli kilpailun pisin 319,3 jaardin (292 m) keskiarvolla ja oli silti kilpailun kolmanneksi tarkin avauslyönneissä kun mitataan draivien etäisyys väylän keskiviivasta. 

GettyImages

Viikkoon lähdettäessä Dustin vaihtoi putteria TaylorMade ”Itsy Bitsy” malliin, jota käyttää myös Jason Day. Johnsonin valinta oli putterin vanhempi musta versio, joka löytyi veljen bägistä, sillä hän ei halunnut käyttää täysin samaa mailaa kuin Day. 

GettyImages

Kaudella 2016 Dustin Johnson on yltänyt ensimmäistä kertaa kolmeen voittoon PGA Tourilla. Viimeisin voitto nostaa hänet FedEx Cupin kärkeen ennen Tour Championshipiä. 

FedEx Cupin kärkiviisikko on:

1. Dustin Johnson

2. Patrick Reed

3. Adam Scott

4. Jason Day

5. Paul Casey

(6. Rory McIlroy)

(7. Jordan Spieth)

Jos joku kärkiviisikon pelaajista voittaa Tour Championshipin voittaa hän myös FedEx Cupin. FedEx Cup voittoon listan muut pelaajat tarvitsevat myös heikkoja sijoituksia listan kärkinimiltä. 

Leaderboard

 

 

Etsi luettavaa