Hyppää sisältöön

Dubain-kisa venyy maanantaille: LIV Golfiin siirtyneen kärkikaksikon keski-ikä 47,5 vuotta – Samooja puttasi yhdellä viheriöllä neljä kertaa

Ian Poulter ja Richard Bland johtavat pahasti aikataulussa jäljessä olevaa Dubai Desert Classicia. KUVAT: GETTY IMAGES

Richard Bland ja Ian Poulter johtavat Dubai Desert Classicia, joka pelataan loppuun maanantaina. Paras suomalainen tässä vaiheessa on Tapio Pulkkanen.

Dubai Desert Classicin voittaja selviää vasta maanantaina, sillä pahasti aikataulusta jäljessä oleva yhdeksän miljoonan dollarin kilpailu on päätetty pelata 72-reikäisenä. Myöhässä ollaan koska torstaina pelaajat pystyttiin yöllisen rankkasateen jäljiltä lähettämään kierrokselle vasta yhden jälkeen iltapäivällä.

Tänään suuri osa pelaajista ei edes ehtinyt aloittaa toista kierrostaan. Pisimmälle edenneet pelurit ehtivät kiertää toista kierrosta vain seitsemän reikää, ennen kuin aurinko laski ja pillit pantiin pussiin perjantain osalta.

LIV-konkarit kärjessä

Kilpailun kärjessä on mielenkiintoinen kaksikko LIV Golfista: Richard Bland ja Ian Poulter. Englantilaiset ovat todellisia konkareita, sillä miesten Bland täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja Poulterkin on lähempänä viittä kuin neljääkymmentä.

Bland ja Poulter ovat tuloksessa -8. Heistä Bland ehti pelata toista kierrosta neljä ja Poulter kolme reikää. Kummatkin pelaajat ovat selvittäneet kisan tähän asti ilman bogia.

Kisassa kolmantena on Espanjan Angel Hidalgo tuloksessa -7. Neljättä sijaa jakavien pelaajien joukkoon lukeutuvat muun muassa Rory McIlroy ja Patrick Reed, joiden välillä on ollut tällä viikolla vahvaa jännitettä.

Huomenna kaksikko lähetetään kierroksella samaan aikaan, mutta eri tiiltä.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Pulkkanen paras suomalaisista

Suomalaisista parhaassa asemassa on Tapio Pulkkanen, joka pelasi avauskierroksen 70 lyönnillä. Tuloksessa -2 oleva Pulkkanen ei ehtinyt tänään startata toisella kierroksella lainkaan. Hän on tuloslistalla 40:ntenä.

Mikko Korhonen on 18 reiän jälkeen parissa ja Kalle Samooja 23 reikää pelattuaan yhden yli.

”Pimeyteen lopetettiin. Pitkää päivää painettiin taas vaihteeksi. Ei se peli vaan oikein lähde rullaamaan. Hyviä lyöntejä joukossa paljon, mutta kuraa aivan liikaa”, Samooja totesi tiedotteessaan.

Neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplabogin avauskierroksella tehnyt Samooja nosti kuraisesta puolesta esiin väylän 15 (par 3) tuplabogin.

”Hyvä esimerkki oli väylän 15 neljäputtinen. Eipä ole moista vuosiin näkynyt”, hän harmitteli.

Sami Välimäki pelasi avauskierroksen jo eilen neljä yli parin, eikä päässyt tänään lainkaan kentälle. Ennustettu cut-raja on tällä hetkellä -1:ssä.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

LAdies European TOur

Aramco Team Series, Singapore
Tiia Koivisto, Ursula Wikström

DP WORLD TOUR

SDC Championship
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

DGC Open

LIV GOLF

LIV Golf, Tucson

PRO GOLF TOUR

Red Sea Egyptian Classic
Lassi Burman, Alex Hietala, Matias Rantala

PGA TOUR LATINoAMERICA

Termas De Rio Hondo Invitational
Toni Hakula

PGA Tour CHAMPIONS

Hoag Classic

Etsi luettavaa