Hyppää sisältöön

Dubain-kisa venyy maanantaille: LIV Golfiin siirtyneen kärkikaksikon keski-ikä 47,5 vuotta – Samooja puttasi yhdellä viheriöllä neljä kertaa

Ian Poulter ja Richard Bland johtavat pahasti aikataulussa jäljessä olevaa Dubai Desert Classicia. KUVAT: GETTY IMAGES

Richard Bland ja Ian Poulter johtavat Dubai Desert Classicia, joka pelataan loppuun maanantaina. Paras suomalainen tässä vaiheessa on Tapio Pulkkanen.

Dubai Desert Classicin voittaja selviää vasta maanantaina, sillä pahasti aikataulusta jäljessä oleva yhdeksän miljoonan dollarin kilpailu on päätetty pelata 72-reikäisenä. Myöhässä ollaan koska torstaina pelaajat pystyttiin yöllisen rankkasateen jäljiltä lähettämään kierrokselle vasta yhden jälkeen iltapäivällä.

Tänään suuri osa pelaajista ei edes ehtinyt aloittaa toista kierrostaan. Pisimmälle edenneet pelurit ehtivät kiertää toista kierrosta vain seitsemän reikää, ennen kuin aurinko laski ja pillit pantiin pussiin perjantain osalta.

LIV-konkarit kärjessä

Kilpailun kärjessä on mielenkiintoinen kaksikko LIV Golfista: Richard Bland ja Ian Poulter. Englantilaiset ovat todellisia konkareita, sillä miesten Bland täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja Poulterkin on lähempänä viittä kuin neljääkymmentä.

Bland ja Poulter ovat tuloksessa -8. Heistä Bland ehti pelata toista kierrosta neljä ja Poulter kolme reikää. Kummatkin pelaajat ovat selvittäneet kisan tähän asti ilman bogia.

Kisassa kolmantena on Espanjan Angel Hidalgo tuloksessa -7. Neljättä sijaa jakavien pelaajien joukkoon lukeutuvat muun muassa Rory McIlroy ja Patrick Reed, joiden välillä on ollut tällä viikolla vahvaa jännitettä.

Huomenna kaksikko lähetetään kierroksella samaan aikaan, mutta eri tiiltä.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Pulkkanen paras suomalaisista

Suomalaisista parhaassa asemassa on Tapio Pulkkanen, joka pelasi avauskierroksen 70 lyönnillä. Tuloksessa -2 oleva Pulkkanen ei ehtinyt tänään startata toisella kierroksella lainkaan. Hän on tuloslistalla 40:ntenä.

Mikko Korhonen on 18 reiän jälkeen parissa ja Kalle Samooja 23 reikää pelattuaan yhden yli.

”Pimeyteen lopetettiin. Pitkää päivää painettiin taas vaihteeksi. Ei se peli vaan oikein lähde rullaamaan. Hyviä lyöntejä joukossa paljon, mutta kuraa aivan liikaa”, Samooja totesi tiedotteessaan.

Neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplabogin avauskierroksella tehnyt Samooja nosti kuraisesta puolesta esiin väylän 15 (par 3) tuplabogin.

”Hyvä esimerkki oli väylän 15 neljäputtinen. Eipä ole moista vuosiin näkynyt”, hän harmitteli.

Sami Välimäki pelasi avauskierroksen jo eilen neljä yli parin, eikä päässyt tänään lainkaan kentälle. Ennustettu cut-raja on tällä hetkellä -1:ssä.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa