Hyppää sisältöön

Dramaattinen Desert Classic ratkesi yllättäjien uusinnassa – suomalaisilla tasavahva kilpailu

Lucas Herbert otti todella komean avausvoiton uralleen

Dubai Desert Classicin piti päättyä jo varsinaisella peliajalla, mutta kaukaa kärjestä nousseet Lucas Herbert ja Christian Bezuidenhout päätyivätkin yllättäen uusimaan voitosta. Nimimiehet epäonnistuivat kärkipäässä pahasti sunnuntaina.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuusi lyöntiä kärkeä perässä olleet Christian Bezuidenhout ja Lucas Herbert pelasivat molemmat kierrostuloksen 68 (-4), joka oli myös päivän paras tulos. Sitä miehet eivät varmasti arvanneet, että kokonaistulos -9 voisi riittää kisassa vielä uusintaan. 

Näin kuitenkin tapahtui kun mies toisensa perään kärkipäässä antoi siimaa. Etuysin jälkeen johtanut Ashun Wu pelasi takalenkin +5. Bryson DeChambeau lopetti neljään peräkkäiseen bogiin ja kukaan muukaan kärkipäässä ei onnistunut hyödyntämään kolmea par-vitosta. 

Myöskään uusinnassa ei vältytty draamalta. Ensimmäisellä uusintareiällä hyökkäyspaikan sai australialainen Lucas Herbert, joka lähti hyökkäämään kohti viheriötä puu-kolmosellaan. Pitkä pähkäily ei auttanut kun mies löi noin 60 metriä oikealle lyhyeksi keskelle järveä: ”Se oli varmasti elämäni hirvein lyönti”, hän sanoi heti pallon lähdettyä. 

Bezuidenhout pelasi järkevästi itsensä kolmella 10 metrin päähän keskelle viheriötä. Herbert kuitenkin kuittasi dropin jälkeen lyömällä noin 80 metrin wedgen gripin mittaan. Ensimmäinen reikä tasattiin dramaattisten vaiheiden jälkeen. 

Toisella yrittämällä molemmat osuivat väylään avauksella. Herbertin pommi oli kuitenkin noin 30 metriä lähempänä ja pakotti eteläafrikkalaisen hyökkäämään. Bezuidenhout löi fiksusti yli viheriön ja pääsi droppialueelle. Herbertin toinen lyönti oli kuitenkin voiton kannalta ratkaiseva. Ensimmäistä voittoaan kohti pelannut aussi laittoi sen pitkällä raudalla noin viiteen metriin veden yli. 

Kaksi puttia riitti kun Bezuidenhout ei saanut vajaan viiden metrin tasoitustaan sisään. Aussi nappasi täten uransa ensimmäisen European Tour -voiton. 

”Aivan käsittämättömän upeaa. Kuin olisin ollut unissani viimeiset kymmenen minuuttia. Voi olla, että tänään täytyy vähän poikien kanssa juhlia tätä ja sen varmasti tuntee huomenna”, voittaja kertoi heti kisan päätyttyä. 

Suomalaisittan kisa oli tasaisen vahva. Loppu oli myös suomalaisille vaikea, mutta kaikki sijoittuivat tiiviiseen nippuun jatkoonpäässeiden keskikastiin. Kalle Samooja oli paras sijalla 27, Mikko Korhonen lyönnin huonompana 30:s ja Tapio Pulkkanen lyönnin Korhosen takana 32:s. 

Paras suomalainen Samooja tiivisti päivän tiedotteessa seuraavasti: 

– Varsinkin tällaisella virityksellä olevalla kentällä. Olipahan tsemppausta. +2 oli kovan työn takana, Samooja kertasi.

Samooja aloitti kahdella bogilla, mutta sai tehtyä kolmannelle birdien. Kaiken kaikkiaan ”birkkuja” tuli kolme ja bogeja viisi.

– Sain melkoisen läjän hyviä pareja sisään. Lyömisen tekee todella haastavaksi se, että greenit ovat kuin betonia. Vastatuuleen pitäisi vähän painaa palloa alas, mutta eihän se greenille pysähdy. Myötätuuleen ensimmäinen pomppu oli useamman metrin, Samooja avasi.

Samooja kertoi pelissä olleen paljon hyvää. Hän piti kilpailua hyvänä testinä kauden alkuun.

– Vähän sellainen helppous sieltä puuttuu, mutta eiköhän se tästä, kun saa kisoja alle. Huomenna sitten aamusta kohti Jeddahia.

Etsi luettavaa