Hyppää sisältöön

Draiveriuutuudet esittelyssä

Poimimme viisi kiinnostavaa draiveriuutuutta.

Viisi suurta välinevalmistajaa on tuonut tai tuomassa täksi kaudeksi uusia draiverimalleja kauppojen hyllyille.

Näin keväisin herää usein kysymys: ovatko uudet golfmailat ja erityisesti draiverit oikeasti parempia kuin vanhat mallit?

Jos ostit uutuusmallin viime vuonna, et välttämättä huomaa suurta eroa tämän vuotiseen verrattuna. Mutta jos draiverilla alkaa olla ikää useita vuosia, voi olla paikallaan testata uusia mailoja ja verrata niitä vanhaan.

Millaisia draivereita on tullut tai tulossa myyntiin kaudelle 2020? Otimme siitä selvää ja esittelemme nyt viiden välinevalmistajan uutuudet.

Taylormade SIM 

TaylorMade

Lavan pohjan epäsymmetrinen muotoilu vähentää ilmanvastusta. Lisäksi painoa on siirretty lavan takanurkkaan parantamaan mailan anteeksiantavuutta. Jo viimevuotisista M5- ja M6-malleista tuttu Speed Injected Twist Face -teknologia parantaa valmistajan mukaan pallonlähtönopeutta ja tarkkuutta, vaikka ei osuisi ihan keskelle lapaa. Malleja on kolme: SIM, SIM Max ja SIM Max D.

Suositushinta: 529 / 579 € 

Cleveland Launcher HB Turbo

Cleveland Golf

Uudessa Cup Face -teknologiassa on ohut titaanilevyillä kehystetty lyöntipinta, joka joustaa osumahetkellä siirtäen voimaa lavasta palloon ja parantaen siten pallon nopeutta ja lyöntimittaa. Lavan ja varren liitos on kevyt, minkä ansiosta painoa on pystytty siirtämään aivan lavan takaosaan. Draiverista on näin saatu anteeksiantava ja vakaa. Valmistaja lupaa, että maila tarjoaa korkean lentoradan myös huonohkoilla osumilla.

Suositushinta: 339 €

Callaway Mavrik

Callaway Golf

Mavrikissä on vanhoista Callawayn mailoista tuttu Jailbreak-teknologia sekä uusi Flash Face SS20 -teknologia, joka on kehitetty tekoälyä hyödyntäen. Lavan osumapinta on FS2S-titaania, joka on vahvaa ja joustavaa. Mavrik Standard -mallissa lavan takaosaa on nostettu, mikä vähentää ilmanvastusta. Sarjan muut kaksi mallia ovat Mavrik Max ja Sub Zero.

Suositushinta: 549 €

Cobra King SpeedZone

Cobra Golf

Mallistoon kuuluu kaksi draiveria. Hyville pelaajille suunnatussa Cobra King SpeedZonessa pohjan painolevyjen paikkoja voi vaihtaa keskenään. SpeedZone Xtreme sopii anteeksiantavuutta hakevalle pelaajalle. Mailoissa on hiottu pienet yksityiskohdat kuntoon suorituskyvyn maksimoimiseksi. Infinity Face -osumapinta ulottuu aivan etuosan reunoihin asti, mikä suurentaa ns. hyvän osuman aluetta.

Suositushinta: 449 €

Mizuno ST200

Mizuno Golf

Mizunon ST200-sarjaan kuuluu kolme eri mallia, joista jokainen on varustettu uudella Beta Titanium -lyöntipinnalla. Valmistajan mukaan lyöntipinnassa on käytetty erittäin ohutta mutta kuitenkin kestävää titaaniseosta. ST200 on sarjan anteeksiantavin maila, ST200G:ssä on kaksi kiskoilla säädettävää painoa pohjassa ja ST200X:n lapa on erittäin kevyt ja sopii kroonisille slaissaajille.

Suositushinta: 459 / 499 €

Etsi luettavaa