Hyppää sisältöön

DeChambeaun pommit hirvittävät – avaukset jo 20 metriä pidemmät kuin Rorylla

DeChambeau on hankkinut käsittämättömän määrän lisää voimaa vuodessa.

Bryson DeChambeaun tuottaa nykyään mailanpäähän yli 130 mph:n vauhdin! Onneksi golfissa ei ole kyse pelkästään pituuslyömisestä.

PGA Tourin paluukisassa Charles Schwab Challengessa yksi asiaa puhuttaa ylitse muiden, nimittäin Bryson DeChambeaun draivien mitat. Melko lyhyessä ajassa itsensä pituushyppääjän mitoista kiekonheittäjän raameihin itsensä punttisalilla rääkännyt DeChambeau takoo draiverillaan jo sellaisia pommeja, että heikkoja hirvittää.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

The evolution of Bryson

Käyttäjän @ golftv jakama julkaisu Kesä 13, 2020 kello 11.18 PDT

DeChambeaun draivien keskiarvo kisassa kolmen ensimmäisen päivän jälkeen on ollut 310 metriä. Kyllä, luit oikein – metriä, ei jaardia. Hän alkaa olla jo täysin omissa mitoissaan.

Esimerkiksi huippudraivaajana tunnettu Rory McIlroy on jäänyt häntä avausten keskimitassa peräti 20 metriä eli DeChambeau pääsee lähestymään viheriöitä jopa kahta mailaa pienemmällä raudalla kuin maailmanlistan ykkönen.

Etu on suuri, mutta kuten tulosluettelo osoittaa ei ratkaiseva. DeChambeau jakaa yhdeksättä sijaa muun muassa McIlroyn kanssa, mutta lyhyemmilläkin lyönneillä voi vielä pärjätä. He ovat tuloksessa -9 monen muun pelaajan kanssa.

Kärjessä on Xander Schauffele (-13), jonka avaukset ovat olleet keskimäärin 26 metriä lyhyempiä kuin DeChambeaun ja toista sijaa jakavat Collin Morikawa (-12) on lyönyt keskimäärin 270 metriä pitkä avauksia eli hän jää DeChambeaun avauksista keskimäärin 40 metriä.

Kun eroa miehillä on vastaavasti myös rautamailojen mitoissa, saattaa Morikawa joutua lyömään jotain lähestymistä pitkällä raudalla, kun DeChambeaulle saataa riittää rautaysi.

Tässä videokooste DeChambeaun perjantain kierrokselta. Kuten näkyy, lihasmassan myötä miehen svingiin on tullut selvästi lisää vauhtia.

Sulavasi sitä ei voi enää sanoa, mutta mitä väliä, kun draiverilla mailanpään nopeus ylittää jo 130 mailia tunnissa!

Kilpailu on äärimmäisen tasainen, joten mitä vaan voi vielä tapahtua. Kolmen lyönnin sisällä on peräti 14 pelaajaa ennen päätöskierrosta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa