Hyppää sisältöön

DeChambeau pommittaa metrikaupalla muita pidemmälle, mutta uusintaan pääsy jäi milleistä kiinni

Bryson DeChambeau murskasi Rory McIlroyn sunnuntaina sekä lyöntien pituudessa että tuloksellisesti.

Daniel Berger voitti PGA Tourin paluukisan uusinnassa, josta Bryson DeChambeau putosi pois äärimmäisen niukasti, kun putti päätösviheriöllä meni niukasti ohi.

Daniel Berger on voittanut Charles Schwabb Challage -kisan uusinnan jälkeen. Berger päihitti uusinnassa Collin Morrikawan, jolla oli mahdollisuus ratkaista voitto päätösviheriöllä.

Nuoren Morrikawan putti ei kuitenkaan uponnut, vaan hän päätyi uusintaan hieman aiemmin kierroksensa päättäneen Bergerin kanssa.

Uusinta ratkesi ensimmäisellä reiällä, kun Morrikawa sortui bogiin ja Berger teki parin. 27-vuotiaalle Bergerille voitto oli uran kolmas.

Lähellä uusintaa oli myös viikon puheenaihe Bryson DeChambeau, jonka uusi voimamiehen habitus ja mahdottomat pitkät draivit ovat aiheuttaneet kulmien kohotusta.

DeChambeau palasi koronatauolta entistä suurempana ja eilen kirjoitimme, kuinka DeChambeau päihitti pitkistä lyönneistään tunnetun Rory McIlroyn peräti 20 metrillä.

Päätöspäivänä kaksikko pelasi yhdessä ja yhdysvaltalainen murskasi pohjoisirlantilaisen paitsi draivien pituudessa myös lopputuloksissa. Miehet lähtivät päätöskierrokselle tuloksesta kymmenen alle parin ja DeChambeau päätyi tulokseen -14 ja McIlroy -6. Eroa kahdeksan lyöntiä.

Sunnuntaina tilastoihin päätyneiden draivien pituudessa kaksikon ero oli myös valtava: DeChambeau 315 metriä, McIlroy 280 metriä eli eroa peräti 35 metriä!

DeChambeau jakoi kilpailussa kolmatta sijaa, mutta oli lähellä, ettei hän päässyt Morrikawan ja Bergerin seuraksi uusintaan. Putti livahti niukasti ohi päätösviheriöllä, joten DeChambeau ei päässyt taistelemaan kovasti himoitsemastaan voitosta.

Tältä näyttivät muuten miehen pisimmät draivit tällä viikolla. Koko viikon draivikeskiarvo oli 310 metriä ja pisimmillään hän lennätti pallon tällä viikolla 334 metrin päähän.

Miehen mitat ovat tutumpia pituuslyönnistä kuin kilpagolfisa. Svingistä on tullut voimaharjoittelun myötä rujo, mutta tappavan tehokas ja räjähtävä.

Vaikka lihasmassaa on tullut vuodessa valtavasti, se ei ole heikentänyt hänen liikkuvuuttaan ainakaan niin paljon, että se näkyisi golftuloksessa tai varsinkaan lyönnin pituudessa.

On mielenkiintoista nähdä, tulevatko kilpakumppanit seuraamaan DeChambeaun esimerkkiä. Jos näin käy, kuilu tavallisten pelaajien ja huippujen välillä kasvaa entisestään, eivätkä golfkentät pysyisi enää kehityksen mukana.

Etsi luettavaa