Hyppää sisältöön

DeChambeau nousi draivitilaston kärkeen – mittaa tullut viime kauteen verrattuna lähes 20 metriä lisää

Bryson DeChambeau on saanut salilta rutkasti lisää mittaa lyönteihinsä.

Bryson DeChambeau lyö nykyään pidemmälle kuin kukaan muu PGA Tourilla.

Bryson DeChambeaun kuntosalikuuri tuottaa tuloksia. Tasapitkillä rautamailoilla pelaava yhdysvaltalainen on viettänyt tuntikaupalla aikaa kuntosalilla kasvattaakseen lihaksia.

Lihasmassan kasvatuksen tavoitteena on ollut saada lisää mittaa lyöntiin, ja se näyttää onnistuneen: DeChambeau komeilee PGA Tourin draivipituustilastossa kärkipaikalla.

DeChambeaun keskipituus draiveissa on tällä kaudella peräti 321,3 jaardia eli 294 metriä. Hän on lyönyt keskimäärin jaardin pidemmälle kuin listakakkonen Rory McIlroy.

Viime kaudella hänen draiviensa keskimitta oli ”vain” 302,5 jaardia eli 277 metriä, mikä riitti 34:nteen sijaan samassa tilastossa. Näin olleen DeChambeau pääsee lähestymään viheriöitä keskimäärin lähes numeroa suuremmalla raudalla.

Kauden pisimmän draivin ”Hullu tiedemies” löi Meksikon WGC-kisassa: noin 360 metriä. Monella klubipelaajalla tekee tiukkaa päästä kahdella lyönnillä yhtä pitkälle.

Tältä näyttää DeChambeaun svingi draiverilla:

Pitkien draivien ansiosta DeChambeau on korkealla myös Strokes Gained Off the Tee -tilastossa, joka mittaa avauksia suhteessa muihin pelaajiin. Tässä tilastossa hän on kolmantena. Hän hyötyy kierroksella lyönnin verran keskivertopelaajaan verrattuna avauksissa.

Väyliin DeChambeau on osunut keskimäärin 60 prosentin todennäköisyydellä, mikä on 20 prosenttiyksikköä vähemmän kuin tilastokärki Jim Furyk. McIlroytä DeChambeau on tässäkin tilastossa edellä, noin viisi prosenttiyksikköä.

Furyk puolestaan on jäänyt draiveillaan keskimäärin 40 jaardia DeChambeausta. Strokes Gained -tilastossa tarkkuus ei ole valttia, jos ei lyö riittävän pitkälle, sillä Furyk ei mahdu tässä tilastossa sadan parhaan pelaajan joukkoon.

DeChambeau sijoittui viime viikolla Arnold Palmer Invitationalissa neljänneksi. Paras sijoitus kaudella 2020 on Meksikon-kisan toinen sija.

Tällä viikolla DeChambeau hakee kauden avausvoittoa The Players Championship -kisassa. Kisa kerää maailman parhaat pelaajat TPC Sawgrassin kentälle.

Etsi luettavaa