Hyppää sisältöön

David Leadbetter suomii kovin sanoin entisen valmennettavansa ja maailmanlistan ykkösen kontrollifriikkejä vanhempia

Lydia Ko'n peli ei kulje

Legendaarisen golfvalmentajan mielestä Lydia Ko’n vanhempien pitäisi jo antaa tyttärensä lentää pesästä.

David Leadbetterillä on asiaa. Valmentajaguru on huolissaan Lydia Ko’n tilanteesta. Entinen maailmanlistan ykkönen ja kaksinkertainen major-voittaja ei ole enää entinen oma itsensä golfkentällä, ja Leadbetter syyttää tässä tähtipelaajan vanhempia.

Leadbetter laukoi mielipiteitään New Zealand Radiossa. Haastattelun perusteella Ko’n vanhemmat ovat todellisia kontrollifriikkejä.

”He kertovat hänell, milloin mennä nukkumaan, mitä syödä sekä milloin ja mitä harjoitella. Ja he odottavat hänen voittavan jokaisen turnauksen”, Leadbetter sanoi.

”Heidän pitäisi antaa hänen mennä ja kokeilla omia siipiään. Antaa hänen jättää pesä ja löytää oma tiensä. Jos hän voi tehdä niin, me saatamme nähdä Lydian tulevan vielä takaisin.”

Ko on todellinen teinitähti, joka saavutti maailmanlistan ykkössijan 17-vuotiaana. Nykyään 22-vuotias Ko on pudonnut rankingissa 24:nneksi.

Leadbetter ehti valmentaa Ko’ta yli kolmen vuoden ajan. Tuona aikana Ko voitti 12 kaikkiaan 15:stä LPGA Tourin voitoista mukaanlukien molemmat majorit. Kun kaksikon tiet erosivat joulukuussa 2016, Ko on voittanut ainoastaa yhden turnauksen. Siitäkin on jo lähes puolitoista vuotta aikaa.

Leadbetterin jälkeen valmentaja on vaihtunut useaan otteeseen, samoin caddiet. Nämä kielivät siitä, että kaikki ei ole kunnossa Ko’n taustajoukoissa.

”On surullista katsoa tilannetta sivusta”, Leadbetter sanoi. ”Siitä tulee ongelma, kun alat vaihtaa vähän kaikkea. Hän ei ole vaihtanut ainoastaan valmentajia, caddietä, välineitä, urheilupsykologeja ja fysiikkavalmentajia. Hän on vaihtanut myös vartalotyyppiään. Kuka tietää, mitä hänen päässään liikkuu tällä hetkellä”, Leadbetter sanoi.

Ko itse on sanonut haastattelussa, että hän luottaa vanhempiinsa ja kysyy aina heiltä neuvoa.

Ko’n paras sijotus tällä kaudella on jaettu kuudes sija LPGA Tourilla. Hän putosi jatkosta sekä British Openissa että Evian Championshipissä, molemmat major-kisoja, jotka ovat kaksi edellistä kilpailua, joihin hän on osallistunut.

”Neuvoni hänelle on, että pidä taukoa Hänen ei tarvitse pelata loppuvuonna. Tärkeämpää on saada ajatukset kasaan ja olla hetken aikaa poissa golfin parista ja uudelleen miettiä kaikki kuviot”, Leadbetter päätti.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa