Hyppää sisältöön

David Cannon: European Tourin valokuvaaja rakastaa Dubaita

David Cannon pitää Dubaita yhtenä valokuvaajan parhaista ulkostudioista

David Cannon on ollut vakiokävijä Dubaissa jo 1980-luvun lopulta. Hän jos joku osaa kertoa ja näyttää miten maisema on muuttunut 31-vuotisen Dubai Desert Classicin historian aikana.

Valokuvaajat ovat sankareita, jotka eivät itse paistattele valokeilassa. Heidän tehtävänsä on toteuttaa se kuuluisa sanonta: ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. David Cannon avaa European Tourin minidokumentissa paitsi valokuvaajan ammattiaan, mutta myös Dubain historiaa ja erityisesti syitä mikä tekee Desert Classic -viikosta hänelle merkityksellisen. 

Englantilainen muistaa hyvin kaikki voittajat kilpailusta. Juhlavuonna kilpailuun saatiin kaikki voittajat mukaan pelaamaan yhtä lukuunottamatta: Seve Ballesteros oli ainoa, joka oli poistunut keskuudesta. 

Cannon kertoo videolla muun muassa yhdestä maailman legendaarisimmista kuvauspaikoista, Emirates Golf Clubin kahdeksannen väylän avauksesta. Kuvaan yhdistyy upea Dubai Marinan Skyline nyt jo valmiine pilvenpiirtäjineen. 

”Nyt otos alkaa olla jo aika täydellinen. Aina ennen kuvaan on mahtunut myös paljon nostureita. Alkuaikoina otos ei ollut niin kummoinen kun taustalla ei ollut juuri mitään”, Cannon selittää. 

Kannattaa antaa valokuvaajan tarinoille pari minuuttia. Hiljaiset sankarit tietävät paljon mitä kun heidät päästetään ääneen. Getty Imagesista löytyy noin 170 000 Cannonin ottamaa kuvaa, mutta miehestä itsestään vain muutamia. 

Etsi luettavaa