Hyppää sisältöön

Danny Willett eteni naureskellen voittoon

Danny Willett otti uransa seitsemännen European Tourin voiton.

Danny Willett oli etevin European Tourin lippulaivakisassa sunnuntaina. Toiseksi sijoittui Jon Rahm.

Danny Willett nappasi uransa seitsemännen voiton European Tourilla oltuaan sunnuntaina ykkönen kiertueen lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissä.

Rolex Seriesiin kuuluvan kilpailun voittaminen toi englantilaiselle jo kolmannen kerran uran aikana yli miljoonan euron tilin. Uran suurin shekki (1,6 miljoonaa euroa) tuli vuonna 2016, kun Willett vei nimiinsä Masters Tournament. Viime syksynä hän voitti kauden päätöskilpailun DP World Tour Championshipin ja 1,3 miljoonaa euroa.

Willettiä voi hyvällä syyllä pitää suurten voittojen miehenä, sillä meriitteihin lukeutuvat myös voitot sellaisista arvostetuista kisoista kuin European Masters, Dubai Desert Classic, Nedbank Golf Challenge ja BMW International Open.

Voittajan peli-ilme oli sunnuntaina iloinen, mikä on myös yksi Willettin tavaramerkeistä.

Silloinkin kun peli ei kulkenut, Willettin naamalla säilyi leveä hymy. Päivän ainoa bogi tuli 11. reiällä, jossa oli ainesta pahempaankin, sillä englantilainen upotti reiällä noin 15 metriä pitkän bogey-putin. Ja siitäkös hymy sen kuin leveni!

Bogin jälkeen Willett teki viisi paria putkeen ja lopetti kisan kahteen perättäiseen birdieen.

”Ei tämä tästä paremmaksi muutu. Tunteellinen viikko. Yleisö on ollut ilmiöimäinen. Pelasin enemmän itseäni kuin muita vastaan. 11 reikä oli taistelua, mutta sain siitä parhaimman tuloksen mitä siitä oli otettavissa”, Willett sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Pari vuotta sitten Willett ui synkissä vesissä ja tasan vuosi sitten Willett oli maailmanlistalla 300 heikommalla puolella. Sunnuntaisen voiton myötä hän nousee rankingissa 40 parhaan joukkoon.

Willett ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan teki radikaaleja muutoksia toimintaansa.

”Olin valmis muuttamaan kaiken, mihin oli tarvetta”, Willett perusteli haastattelussa uutta nousuaan golfin huipulle.

Willettillä vaihtui muun muassa svingivalmentaja ja svingi. Häntä valmentaa nykyään Sean Foley, joka toimii myös Justin Rosen valmentajana. Parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan Tiger Woodsin entisenä koutsina.

Nousua tulee vieläkin enemmän European Tourin rankingissa, jossa hän nousi voiton myötä yhdeksänneksi. Ennen tämän viikon kisaa hän oli 60:s.

Willettin voittotulos oli -20 (68-65-68-67). Kakkoseksi sijoittunut Espanjan Jon Rahm jäi hänestä lopulta kolme lyöntiä tuloksellaan -17. Kolmanneksi sijoittui Christiaan Bezuidenhout.

Suomen Tapio Pulkkanen sijoittui kisassa 26:nneksi ja Mikko Korhosen sijoitus oli 37:s.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilla ja Viaplayllä

Etsi luettavaa