Hyppää sisältöön

Cutista pudonnut Samooja jää pitkälle harjoittelutauolle

Kalle Samooja jää yli kuukauden kisatauolle. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja putosi Scottish Openissa cutista ja aikoo pelata seuraavan kerran vasta elokuun puolivälin jälkeen.

Tulos kuusi yli parin ei riittänyt jatkopaikkaan Kalle Samoojalla Scottish Openissa. Turkulainen jakaa 111:ta sijaa The Reneissance Clubilla pelattavassa kisassa, kun kilpailun toinen kierros on vielä kesken.

Samooja pelasi tuulisissa olosuhteissa molemmat kierrokset tulokseen 73, kun ennustettu cut-raja kulkee tällä hetkellä tuloksessa kaksi yli parin.

”Eipä pahemmin putti kolissut tällä viikolla. Ei se pallonlyöminen mitään timanttia ollut, mutta paremmalla putilla olisi puttailtu vielä viikonloppuna”, Samooja summasi tiedotteessaan.

”Aika raskas viikko henkisesti taistella tuolla myrskyssä, eikä saanut mitään palkintoa. Eipä se onnetarkaan ollut lähtöajoissa puolella”, hän jatkoi.

Noin kuukausi sitten uransa ensimmäisen DP World Tourin osakilpailun voittanut Samooja kertoi myös, että aikoo pitää yli kuukauden taukoa kilpailuista. Seuraavan kerran hän kilpailee joko Tshekissä (18.-21.8) tai Sveitsissä (25.-28.8).

”Nyt huilataan ja treenataan reilu kuukausi ja palataan akut ladattuina takaisin ladulle elokuussa”, hän kertoi.

Kilpailun kolme muuta suomalaista on vielä kierroksellaan, puolivälin tuntumassa. Tuulisissa olosuhteissa Sami Välimäki (par) jakaa 27. sijaa, Mikko Korhonen (+1) on 38:ntena ja Tapio Pulkkanen (+5) on juuri ja juuri sadan parhaan joukossa.

Kisan kärjessä jatkaa Yhdysvaltain Cameron Tringale (-8), joka on pelannut toista kierrosta yhdeksän reikää.

Toinen kierros on ohi noin kymmeneltä Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa