Hyppää sisältöön

Cutista pudonnut Castren lataili akkuja Ylämaalla – lähtee Women’s Openiin hyvin huilanneena

Matilda Castren putosi viime viikolla jatkosta Scottish Openissa ja käytti vapaapäivät rentoutumiseen. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren sanoo, että hänellä tuntuu olevan links-lyönnit hallussa.

Viime viikolla Scottish Openissa jatkokierroksilta pudonnut Matilda Castren käytti vapaan viikonlopun lepäämiseen ja rentoutumiseen. Hän ehti tehdä pikavisiitin Skotlannin ylämaille yhdessä puolisonsa Daniel Morenon kanssa.

”Oltiin puolitoista päivää Skotlannin pohjoisosassa. Siellä oli tosi hienoja maisemia, kun kävimme vähän retkeilemässä. Siinä sai hieman huilata ennen tätä viikkoa”, Castren kertoo.

Huili tuli hyvään saumaan, sillä torstaina käynnistyy naisten kauden viimeinen major-turnaus, AIG Women’s Open. Se on Castrenin Euroopan-visiitin kolmas kilpailu, eivätkä kaksi ensimmäistä kilpailua ole tuoneet aivan sitä tulosta, mitä Castren odotti.

”Oli tosi paljon matkustamista, eikä oikein saanut valmistauduttua noihin kahteen edelliseen kisaan niin hyvin kuin olisin halunnut. Nyt tuntuu, että on saanut tehdä kaikki hommat rauhassa. On ollut aika rentouttava tämä alkuviikko, vaikka on majoriin valmistautuminen”.

Aivan Edinburgin kupeessa sijaitseva legendaarinen Muirfield on saanut järjestelyvastuun naisten Openista. Links-golfia on luvassa tällä viikolla, ja se sopii Castrenille, joka on päässyt harjoituspäivien aikana hyvin kenttään kiinni.

”On tosi hauskaa pelata vähän erilaista golfia. Saa lyödä noista syvistä bunkkereista ja lyödä vähän matalampaa rullitusta. Tuntuu, että minulla on nuo links-lyönnit aika hyvin hallussa. On ollut kiva lyödä niitä nämä pari päivää”, viime vuoden kilpailussa 20:nneksi sijoittunut Castren sanoo.

Skotlannissa saa varautua siihen, että meren rannalla olevilla kentillä tuuli on aina pelissä mukana. Castren huomasi tuulen vaikutuksen jo harjoituspäivien aikana.

”Tuuli vaikeuttaa tuota kenttää aika paljon. Riippuu paljon tuulen suunnasta, kuinka pitkinä väylät pelaavat. Löin harkkakierroksilla par-nelosilla jatkolyöntiin jopa puukolmosta, kun oli vastatuuli. Sitten taas myötätuuleen pääsin par-vitosen draivilla ja rautanelosella griinille. Kisassa pitäisi ilmeisesti olla tämä sama tuuli. Jos se sattuu kääntymään, voi tulla aika mielenkiintoista.”

Castren käynnistää kauden viimeisen major-turnauksen torstaina kello 15.27 Suomen aikaa. Hänen kanssaan pelaavat Korean In Kyung Kim ja englantilainen amatööri Caley McGinty.

Kilpailun muut suomalaispelaajat ovat Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström, joka selvitti tiensä kilpailuun karsinnan kautta.

Katso Women’s Openin ja muiden tällä viikolla pelattavien golfkilpailujen televisiointiajat täältä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa